Kılıçdaroğlu memur ve işçi maaşlarına telafi zammı istedi!

Kılıçdaroğlu memur ve işçi maaşlarına telafi zammı istedi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emekli, işçi ve memur maaşlarına gerçek oranlarda telafi zammı çağrısı yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi ( TÜFE) ağustos ayında yüzde 9,09 artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 58,94 olarak kaydedildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in verilerinin eleştirilere maruz kaldığını ve bu verilerin üzerinde oynandığını ifade ederek 12 aylık enflasyonun gerçekte yüzde 128 olduğunu vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda emekliler, işçiler ve memurlar için gerçek oranlarda telafi zammı yapılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "TÜİK bu 'hesaplama' değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu." dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Kemal Kılıçdaroğlu, artık gerçeklerin konuşulduğunu ifade ederek, 12 aylık enflasyonun yüzde 58 değil yüzde 128 olduğunu ve bu nedenle emeklilere, işçilere ve memurlara gerçek oranlara göre telafi zammı yapılması gerektiğini vurguladı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum