Memur maaşları, enflasyon altında kaldı! En düşük maaş 33 bin 789 TL olmalı

Memur maaşları, enflasyon altında kaldı! En düşük maaş 33 bin 789 TL olmalı
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, gözler memur ve emekliye yapılacak zam oranına çevrildi.

BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, memur ve emeklilere verilen ücretlerin enflasyonun altında kaldığını ifade ederek, “Memur ve emekli maaş artış hesaplamalarının TÜİK verilerine göre yapılıyor olmasının ve TÜİK’in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedeli memur ve emeklilere ödetilemez” dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu Başkanı Mehmet Alper Öğretici yazılı açıklamada bulundu. Öğretici, en düşük memur maaşı talebini dile getirdi.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında enflasyon yüzde 3,92 arttığını, bağımsız araştırma grubu olan ENAGRUP’a göre ise bu oranın yüzde 8,54 olduğunu ifade etti. Öğretici, “Böylelikle yılın ilk altı aylık enflasyonu yüzde 19,77 olmuş, her zaman olduğu gibi yine memur ve emeklilere verilen ücretler enflasyonun altında kalmıştır. İlk altı ay için verilen yüzde 8’lik artış erimiş, alınan artıştan daha fazla enflasyon farkı oluşmuştur. Memur ve emekli maaş artış hesaplamalarının TÜİK verilerine göre yapılıyor olmasının ve TÜİK’in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının bedeli memur ve emeklilere ödetilemez” dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA GEREKLİ GÜNCELLEME YAPILMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce verdiği en düşük memur maaşı sözünü hatırlatan Öğretici, “Bu söz verildiğinde asgari ücret 8 bin 500 TL idi. Yani en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,58 katı olacaktı. Ancak günümüzde asgari ücret 11 bin 402 TL olmuştur. Sadece bu durumdan bakacak olursak verilen söz gereği en düşük maaşın 29 bin 400 TL olması gerekmektedir.  Aynı şekilde işçilerimiz Temmuz ayında toplu sözleşme gereği yüzde 15 artış alacaklardır. En düşük memur maaşında gerekli güncelleme yapılmaz ve 22 bin TL bandında bırakılırsa verilen söz yerine getirilmemiş, en düşük memur maaşı yine en düşük işçi maaşının gerisinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜM KONFEDERASYONLAR SÜRECE DAHİL EDİLMELİ
Bu hafta TBMM gündemine gelmesi beklenen maaş artışı düzenlemeleri için tüm konfederasyonların sürece dahil edilmesi gerektiğin söyleyen Öğretici şunları kaydetti: “Ücretler, arasındaki adaletsizliğin arttığı şu dönemde sorunun çözülmesi için kapsamlı bir değişiklik şart olmuştur. BASK olarak memurların alım gücünün arması için en düşük memur maaşı 33 bin 789 TL olmalı, kademeli olarak meslek ve unvanlara göre bu ücret artmalıdır.”
milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum