Memur-Sen, Çalışma Bakanı'na maaşlarla ilgili taleplerini iletti!

Memur-Sen, Çalışma Bakanı'na maaşlarla ilgili taleplerini iletti!
Memur maaş zamlarıyla ilgili düzenleme Meclis'e sunuldu. Kanun teklifiyle memurlara yüzde 86'ya varan oranda zam yapılacak.

Memur-Sen tarafından aktarılan bilgiye göre düzenlemenin üç önemli eksiği olduğu gerekçesiyle düzeltme talep ediyor. 

Kamu görevlileri ve emeklileri tarafından beklenen; 

1- En düşük kamu görevlisinin maaşının kamu işçisinden az olmayacak şekilde düzenlenmesi, 

2- Seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması, 

3- En düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması konusundaki taleplerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Işıkhan'a aktarıldı.

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşerek taleplerini iletti. Talepler Cumhurbaşkanlığına da gönderildi.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 20 BİN 517 LİRA OLUYOR"
Memur-Sen'in en düşük memur maaşının 22 bin 17 lira olmadığı değerlendirmesi var. Memur-Sen, 15. derecede hizmetli bekar memurun en düşük maaşı aldığını ifade ediyor. Şu anda 10 bin 466 lira olan mevcut maaş zam sonrası 20 bin 517 lira olacak. Bu durumun düzeltilmesi isteniyor.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

 "İŞÇİ-MEMUR MAAŞI EŞİTLENMELİ"
İkinci talep kamu işçilerinin maaşıyla memur maaşlarının eşitlenmesi yönünde. Kamu işçilerinin en düşük maaşının temmuz ayındaki yüzde 15 zamla 26 bin lira olacağına dikkat çekiliyor. En düşük memur maaşının da bu tutara yükselmesi talep ediliyor.

 "EMEKLİLERE DE SEYYANEN ZAM"

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de yansıtılması talep ediliyor. 2 milyon 300 bin memur emeklisinin mağduriyet yaşayacağı belirtiliyor.

Bu arada seyyanen zammın yürürlük tarihi 15 Temmuz olacak. 15 Temmuz'da memurlar bu zammın yarısını alabilecek. Bu nedenle yürürlük tarihinin 1 Temmuz olması isteniyor.
milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
28 Yorum