“Memur-Sen, memuru temsil etmeyi bırakmış, sermaye derdine düşmüş”

“Memur-Sen, memuru temsil etmeyi bırakmış, sermaye derdine düşmüş”
SİMESEN Genel Başkanı Kenan Haluk BAYTEMİR: Memur-Sen, oturduğu çok katlı lüks plazasında memuru temsil etmeyi bırakmış, sermaye artırımı derdine düşmüştür

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Kenan Haluk BAYTEMİR; Memur-Sen’in 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sunduğu teklifler içinde yer alan, “diğer sendika üyeleri ve sendika üyesi olmayan kamu çalışanlarından dayanışma ücreti” alınması hususunda basın açıklamasında bulunmuştur. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

 
BAYTEMİR yaptığı basın açıklamasında;
Memur-sen tarafından memur sendikacılığının 20 yılına ket vuracak “memurlardan  dayanışma aidatı adı altında ücret alınmasına” yönelik teklif getirilmesini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle; başta Memur-Sen ve üyeleri ile tüm kamu görevlilerini  şimdiden uyarıyoruz. 
 
Kamu görevlilerinin o kadar çok çözüm bekleyen sorun ve mağduriyetleri varken, böyle bir teklifin önceki yıllarda olduğu gibi yeniden gündeme getirilmesinin, “acaba bu sefer tutar mı” ya da “ya tutarsa” amacını taşımakta olduğu anlaşılmaktadır. Memur-Sen’in bu  teklifinin,  ülkemizdeki sendikacılığın nerelere geldiğini ve nerelere gideceğini  açıkça göstermektedir. 
 
Ayrıca; işçi sendikacılığında mevcut olan dayanışma aidatının, işçi sendikaların da olduğu gibi kurumlarda, işletmelerde ve işyerlerinde yetkili sendikanın tespiti yapılması, kamu çalışanlarının özlük haklarını doğrudan toplu sözleşmeyle düzenlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılmadan dayanışma aidatı uygulamasına geçilmek istenmesi ve toplu sözleşme masasında görüşülmesi, bugün bu teklifi yapanlarında geleceğini tehlikeye atacağı gibi hafızalardan da silinmeyecektir. Bu hususun kabul görmesi halinde ise, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerdeki örgütlenme ve toplu sözleşmeden faydalanma kuralları yok sayılmış olacaktır. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 
Sendikacılığı sadece aidat olarak görme ve sözünün geçtiği bir tekelleşme/kartelleşme amaçlı bu teklifin gündeme dahi getirilmesini doğru bulmuyoruz. Ülkemizde henüz emekleme aşamasındaki kamu görevlilerinin sendikal hayatını yeşermeden kurutmak ve tekelleşmek-kartelleşmek anlamına gelen bu teklifin, başta Memur-Sen üyeleri olmak üzere  tüm kamu görevlilerinin rekabet ve pazarlık gücünü  ileride ortadan kaldıracağının  bilinmesini özellikle istiyoruz ve bu konuda tüm Devlet memurlarını bir kez daha uyarıyoruz.
 
Bir memur sendikasından böyle bir teklif gelmesine üzülmekle birlikte, uluslararası hukuka ve Anayasa’ya aykırı bu girişimin hükümetimiz tarafından mutlaka engelleneceğine dair inancımız da tamdır.  
 
Her şeye  rağmen; Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) olarak; Memur-Sen’in bu yakışıksız ve hukuksuz girişimini şiddetle kınıyor ve diyoruz ki; gerektiği takdirde tüm hukuksal ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak bu girişimle mücadele edeceğimizi, hak odaklı, siyasetten uzak ve bağımsız sendikacılık anlayışımızı büyük bir onurla ve kararlıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 
Şeklinde beyanda bulunmuştur.
 
Kamuoyuna/camiamıza saygıyla duyurulur.
 
Sivil Memurlar Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum