Memurların aylık net maaş talebi 45 bin TL

Memurların aylık net maaş talebi 45 bin TL
KESK'in, toplu iş sözleşmesi öncesi kamu emekçileri arasında yaptığı ankete göre kamu emekçilerinin yüzde 90’ı ay sonunu zorlukla getiriyor.

İnternet üzerinden 10 Haziran 2023-3 Temmuz 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak uygulanan anketle kamu emekçilerinin şimdiye kadar gerçekleşen toplu sözleşmelere dair görüşleri, ekonomik durumları, mevcut yetkili sendikaya yaklaşımları, sendikal haklara bakışları, 2023 TİS beklentileri ile TİS sürecinde nasıl bir eylem programının etkili olacağına ilişkin fikirleri ortaya çıkartılmaya çalışıldı.

NET MAAŞ TALEBİ 45 BİN TL

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Anket sonuçlarına göre:

- Ankete katılan kamu emekçilerinin dört kişilik bir ailenin asgari koşullarda geçinebilmesi için gerekli gördükleri aylık net maaş yaklaşık 45 bin TL.

- Katılımcıların yüzde 90’ı aşan bir bölümü ay sonunu zorlukla veya büyük zorlukla getirebildiklerini ifade etti. Özellikle genç kamu emekçilerinin yaşadığı geçim zorluğu daha da belirgin.

- Kamu emekçileri yüksek enflasyon dönemi olarak geçen son birkaç yılda başta tatil, dışarıda yemek, sinema, tiyatro ve giyim olmak üzere pek çok harcama kaleminden ciddi bir kesinti yaptı.

- Kamu emekçilerinin yüzde 97’si TÜİK’i güvenilir, şeffaf ve tutarlı bulmadıklarını ifade ediyor.

- Katılımcı kamu emekçilerinin yüzde 99’u bütçeden kendilerine ayrılan payı yetersiz buluyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"ETKİLİ BİR MÜCADELE VERİLMİYOR"
-Yüzde 86’sı yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında kendilerini temsil etmediğini düşünüyor.

evrensel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum