Öğretmene Silah Çeken Müdüre Ödül Gibi Ceza!

Öğretmene Silah Çeken Müdüre Ödül Gibi Ceza!
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde yer alan Ortaokulu’nun müdürü, adeta suç makinesi çıktı.

Okula silahla öğretmene silah çekmesinden, öğretmenlere mobbing, okulun temizlik malzemeleri satmadan, öğrencileri Süleymancıların tarikatlara götürmesine, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenine, cinsiyetinden dolayı derslere girmemesi gerektiğini söyleyen müdür, kınama ve para cezası aldı. Müdür , müfettiş incelemesinden sonra Yine Gaziantep'te bulunan Ortaokulu’na öğretmen olarak atandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Ortaokulu’nun eski müdürü MY hakkında okulun 17 öğretmene mobbing yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayeti okulun Müdür Yardımcısı HA yaptı. Şikâyetin ardından MEB müfettişleri okula geldi. Müfettişlerin öğretmenlerden aldığı ifade de Müdür MY’ın, bir öğretmeni baskıdan dolayı ağlattığını ve iddia etti. Diğer öğretmenler de müfettişlere baskı gördüklerini belirtse bile müfettişler, mobbing olarak değerlendirmedi. Müfettiş notunda ‘Amirin maiyetindeki personele kötü muamelede bulunduğu kanaatine vardık’ denildi ve müdüre sadece kınama cezası verildi.


Din Öğretmenine çirkin davranış
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni’ne okul müdürü, kadın olduğu gerekçesiyle, regl gününü bahane ederek derslere girmemesi gerektiğini belirtti. Müdür, adın Din Kültürü Öğretmenine ‘özel durumu kuran okutmaya müsait değil’ demesi ise müfettişler tarafından sadece uyarı cezasına uygun görüldü.

Öğrencileri tarikata da götürdü
Öte yandan adeta suç makinesi olan MY’nın Süleymancı olduğu iddia ediliyor. Okuldaki bazı öğrencileri bağlı bulunduğu tarikatlara götürdü. Okuldan mensubu bulunduğu tarikatlara götürdüğü öğrenciler, sürekli devamsız öğrenciler olarak görülmüş. Müdür, öğrenci velilerine, "çocuğumuzu medreseye gönderiyoruz." dediği iddia ediliyor. Bakanlık müfettişleri, bu öğrencilerden hiçbirinin velisiyle görüşmedi. Ve buradan doğal olarak müdüre ceza çıkmadı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Öğretmene silah çekti
Okuldaki bir öğretmen, yaşadığı stres ve baskıya dayanamadıktan sonra MY ile konuşmaya karar veriyor. MY ile konuşan öğretmene, MY, silah çekerek, “Bir sıkıntı mı var hocam” dediği ve MY, okula silahla gelmesine idari yönden ceza verildi. Ancak müfettişler, raporda ‘adli yönden herhangi bir yaptırıma gerek yoktur’ dedi. Müfettişler, Gerekçe olarak ise silahın, Müdür MY’ın babasının ruhsatlı silahı olduğu, müdürün kendisi hakkında değil babası hakkında kamu davasının açılması gerektiği kanaatine vardı.


MY'ın suç listesi
Müdür MY’ın müfettiş tutanaklarında yer alan suçlarından bazıları da yaz tatillerinde okula gelmeme, Kantin ihalesine katılmama, Okul aile birliği hesabının gelir giderinin tutulmaması. Müfettişler bu sebeplerden dolayı müdüre, kınama ve para cezası verdi. Ancak Müdür , okulun temizlik malzemelerini sattı. Bu satış da müfettiş tutanaklarında yer aldı. Bu olayda da , sadece para cezası ile cezalandırıldı. Okul Müdürü, geçirdiği bu soruşturmadan sonra mesleğe Gaziantep’te bulunan 25 Aralık Ortaokulu’nda devam etti. bu yaz tayin isteyip Bağlarbaşı Anadolu lisesine gitti.

Müdürü şikâyet etti, cezayı aldı
Bütün bu olayları ilk olarak Müdür yardımcılığı görevindeki HA, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve CİMER’e başvuruda bulunarak gündeme getirdi. Ancak, Müdür, MY’ı şikâyet eden Alökmen, içkili fotoğraflar paylaştığı ve müdüre karşı hâl ve hareketleriyle saygısız davrandığı gerekçeleriyle müdür yardımcılığı görevinden alınarak Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum