Okul müdürü ve sorumlular hakkında soruşturma devam ediyor

Okul müdürü ve sorumlular hakkında soruşturma devam ediyor
Aylardır, “yoğunuz”, “personel eksiğimiz var”, yetiştiremiyoruz”, “aslında bizim işimiz değil”, “bu evraklar burada kaybolabilir” gibi söylemlerle ustalık telafi programına başvuran kursiyerlerin belge ve bilgileri Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sisteme girilmedi.

Müdür R.G. ve sorumlular hakkında soruşturma devam ediyor

Şuan bakanlık tarafından kapatılan sistem geçtiğimiz aylarda sorunsuz şekilde veri girişi yapılabilecek durumdayken, 24 Temmuz 2023 sonrasında ise bakanlıktan okullara gönderilen yazı ile önlisans, lisans veya yüksek lisans öğrencileri ve mezunlarının ustalık telafi programından faydalanayacağı şekle çevrildi.

24 Temmuz öncesindeki tarihlerde normalde sistem açıkken başvuruları zamanında sisteme girilmeyen stajyerlerin işlemlerinin yapılması yönetmelik gereği okul müdürlerinde…

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Okul müdürleri bu görevi ilgili müdür yardımcısına sevk ediyor ve süreç rutin olarak devam ediyor…

3 – 4 ay öncesine kadar okulda sorunsuz olarak devam eden süreç bu zaman zarfında ise çok sayıda aksaklığa sahne oldu.

Okul müdürü G.G. okuldaki hakimiyetini kaybettiği yorumları yapılırken, altında çalıştırdığı personellerine de söz geçiremediği ifade ediliyor.

Kamuoyunu meşgul eden bu durumun Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturulacağı öğrenilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şuan R.G soruşturmasından daha önemli konuların araştırıldığı ifade edildi.

SORULAR SORULMAYA NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Milli Eğitim İl Müdürü Ergüven Aslan’ın, okul müdürü R.G. sorması gereken sorular olarak geçtiğimiz günlerce yayınladıklarımızı yineliyoruz…

1 – 24 Temmuz öncesinde Sivas’taki kaç işletmeden kayıtlarının yapılması için evrak teslim alındı?

2 – Teslim alınan bu evraklar içerisinde kaç öğrencinin önlisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi?

3 – Bu durumda olan öğrencilerinin sisteme kayıtlarının 24 Temmuz 2023’e kadar neden yapılmadı?

4 – Şuan sisteme kayıtları yapılamayan stajyerlerin yaklaşık 500 TL ödeyerek aldıkları sağlık raporlarının ne olacak?

5 – Zamanında sisteme kayıtları yapılsa idi şuan bir hak kaybı yaşamayacak olan öğrencilerin şuan ki yaşadıkları bu hak kayıplarının nasıl telafi edilecek?

6 – Evrakları sisteme girmesi gereken kişi kim?

7 – Bu işleri yapmak ve kontrol etmek kimlerin sorumluluğunda?

8 – Yaşanan süreçlerin sonunda içinde bulunulan bu durum önceden kestirilemedi mi?

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

3308 sayılı kanun kapsamında belirtilen “sorumluluk” başlığında ifade edildiği şekliyle MEB ve YÖK’e belirlenen süreler içerisinde firmalardan ve öğrencilerden alınan evraklar ve bilgilerin doğruluğu ve bakanlığa bildirilmesinden okul müdürlükleri sorumluluğunda yer alıyor.

buyuksivas.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.