Okullarda çalışan İŞKUR güvenlik görevlilerini ilgilendiren önerge

Okullarda çalışan İŞKUR güvenlik görevlilerini ilgilendiren önerge
Okullarda çalışan güvenlik görevlileri, her yeni eğitim ve öğretim yılının başında İŞKUR’a başvuru yaparak, başvuruların ardından kura ve mülakat gibi aşamalardan geçerek geçici olarak okullarda göreve başlamaktadırlar. Haziran ayının sonuna gelindiğinde ise sözleşmeleri biten 3 ay boyunca çalışmayan/çalışamayan, okullarda istihdam edilen güvenlik görevlileri sorunlarını görmezden gelemeyiz.

İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında okullarda geçici işçi vasfıyla çalışan güvenlik görevlilerine ilişkin TBMY ye sunulan yazılı önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 15/4/2020 İsmail KONCUK /Adana Milletvekili 

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR’un ortak protokolünde toplum yararına proje (TYP) kapsamında İŞKUR'a bağlı olarak devlet okullarında çalışan “30.000 güvenlik görevlisi” olduğu açık kaynaklardan edinebildiğimiz bilgidir. Okullarda çalışan güvenlik görevlileri, her yeni eğitim ve öğretim yılının başında İŞKUR’a başvuru yaparak, başvuruların ardından kura ve mülakat gibi aşamalardan geçerek geçici olarak okullarda göreve başlamaktadırlar. Haziran ayının sonuna gelindiğinde ise sözleşmeleri biten 3 ay boyunca çalışmayan/çalışamayan, okullarda istihdam edilen güvenlik görevlileri sorunlarını görmezden gelemeyiz. 

Bu bağlamda; 

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okul güvenliği ve öğrenci güvenliği açısından süreklilik arz eden bir programda geçici işçi vasfıyla çalışan "güvenlik görevlilerinin” İŞKUR’un ortak protokolünde toplum yararına proje (TYP) kapsamında her eğitim ve öğretim yılı başında yeniden çalıştığı okullarda işe başlatılması için İŞKUR ile yapılan protokolde düzenlemeye gitmeyi düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.