Sendikadan, Milli Eğitim Müdürü'ne promosyon tepkisi!

Sendikadan, Milli Eğitim Müdürü'ne promosyon tepkisi!
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı promosyon çağrılarına olumlu dönüş yapmayan Halk Bankası yetkililerine tepki gösterdi.

Madenci Anıtı'nda toplanan Eğitim İş Sendikası üyeleri, promosyon ihalesine katılmayan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'a tepki göstererek "İl Milli Eğitim Müdürü bu toplantıya başkanlık yapmayarak eğitim çalışanlarına sahip çıkmamıştır. Diğer taraftan yaklaşık 2,5 sene önce yapılan promosyon anlaşmasının yetkili sendikanın dört yıllığına yapılmasına göz yumdu" açıklamasını yaptı. 

Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Çataklı şu açıklamayı yaptı: "Biz eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren Eğitim-İş sendikası olarak iki yılı aşkın bir süre önce imzalanan promosyon anlaşmasının ülkemizde oluşan olumsuz ekonomik gelişmelerden dolayı revizyon yapılması hakkında taleplerimizi Halkbankası yetkililerine defalarca belirtmek için görüşmelere katıldık sonuç alamadık.

Bu süreçte Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün promosyon anlaşmasının yenilenmesi için 30 Mart 2023 Perşembe günü saat14.30' da ASO Öğretmen Evi Müdürlüğü salonunda düzenlediği ihale şeklinde bir uğraşı olmuş fakat bankaların tekliflerinde eğitim çalışanlarının onurunu kıracak boyutta düşük teklifler vermişlerdir. İş veren olarak İl Milli Eğitim Müdürü bu toplantıya başkanlık yapmayarak eğitim çalışanlarına sahip çıkmamıştır. Nitekim ihale düşük tekliften dolayı sonuçlanmadan kapanmıştır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Diğer taraftan yaklaşık 2,5 sene önce yapılan promosyon anlaşmasının yetkili sendikanın dört yıllığına yapılmasına göz yumması ve enflasyon faktörünü göz önüne almadan sözleşmeye imza atması eğitim çalışanlarını madur etmiştir. İşveren konumunda olan ve eğitim çalışanlarının hakkını gözetmek konumunda bulunan Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğünün “eğitim çalışanlarının” mağduriyetini giderme konusunda gösterdiği gayretinde yetersiz olduğu ortadadır. İş veren olarak bu konuda güçlü bir duruş sergileyememiştir. Bu konuda sınıfta kaldığı su götürmez bir gerçektir.

Anlaşmanın dahil olduğu Kilimli, Kozlu, Merkez ilçede 3200 eğitim çalışanı; yaşanan hayat pahalılığı, dövizdeki artış, hayatın her alanına yansıyan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor günler geçirmektedir. Alım gücünün düştüğü, maaşların eridiği bir ortamda eğitim emekçisi arkadaşlarımıza ekonomik katkı sağlaması amacıyla günün gerçeklerine uygun bir teklifle promosyonların güncellenmesini talep ettik. Eğitim çalışanlarının promosyon ile ilgili bir yıldan beri süren görüşmelerden mağduriyeti giderecek derde derman olacak bir teklif gelmedi.

İstedik ki; ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar yaşayan eğitim çalışanlarımıza banka, diğer sektör çalışanlarına verdikleri değeri versin. Eğitim çalışanlarımız enflasyona ezdirilmesin.

Eğitim emekçilerinin ekonomik sorunla boğuştuğu bu süreçte ülkemizde en fazla kâra geçen sermaye gruplarından biri de bankalar olmuştur. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) verilerine göre, sektörde faaliyet gösteren bankaların toplam net kârı 2022 yılının tamamında yüzde 366 artışla 433,5 milyar TL'ye yükselmiştir. Şu an önünde eylem yaptığımız ve eğitim çalışanlarımız adına tüm çağrılarımızı duymazdan/görmezden gelen Halkbankası ise 2022'de 15.4 milyar TL kâr açıklamıştır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bilinmelidir ki; Halkbankası ile yapılan promosyon anlaşması sırasında maaş ve diğer ödemeler için 16 milyon lira dolanımdayken, enflasyondan kaynaklı maaş artışlarıyla eğitim çalışanları için bankada dolanımda olan para 60 milyon liraya ulaşmıştır. Temmuz ayında yapılacak zamlarla 90 milyon lirayı aşacaktır. Talebimiz, mevcut anlaşma üzerinden her hangi bir zaman uzatmasına gidilmeden oluşan bu olağan üstü ekonomik koşullarda geçerli, kabul edilebilir bir ek ödeme yapılmasıdır.

Eğitim çalışanlarımız adına üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle tüm paydaşlarımız ve muhataplarımızla görüşmelerimizi sürdürmemize ve iyi niyetli gayretlerimize rağmen Zoguldak’ta üç ilçenin eğitim çalışanlarını kapsayan promosyon anlaşması imzalayan Halkbankası maalesef binlerce eğitim çalışanımızın ve ailelerinin mağdur olmasına göz yummuş, göz yummaya da devam etmektedir. Halkbankası yetkililerine uzattığımız elimiz her zaman havada kalmıştır.

Eğitim çalışanlarımızı ve ailelerini mağdur eden Halkbankası yetkilileri bugün başlattığımız eylemin etkisiyle yaşayacakları ekonomik kayıpların ardından inanıyoruz ki yaptıkları yanlışları anlayacak ve geri adım atacaklardır.
Bütün taleplerimizin gerçekleşmesi, eğitim çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve Halkbankasının hak ettiğimiz, kabul edilebilir bir promosyon bedeli teklifi ile masaya oturması adına daha önce aldığımız ve kamuoyuna ilan ettiğimiz eylemlerimizi hayata geçiriyoruz.

Şuandan itibaren;
• Halk Bankasından aldığımız kredi kartlarımızı kullanmıyor ve iptal ediyoruz.
• Bireysel Emeklilik ve diğer yatırımlarımızı başka bankalara taşıyoruz.
•  Tüm mevduat hesaplarımızı kapatarak başka bankalara taşıyoruz.
• Daha önce verdiğimiz tüm otomatik ödeme talimatlarını sonlandırıyoruz.
Yatırılan ek ders ödemelerini her ayın başında banka gişelerinden yoğunluk oluşturarak alıyoruz.
• Başka bankalardan hesap açarak maaşlarımızın aynı anda otomatik ödemeyle yeni hesaplarımıza havale edilmesini sağlıyoruz.
Bu eylemlerimiz taleplerimiz karşılık buluncaya kadar sürecek;  eğitim çalışanları, kendilerini yok sayanları yok saymaya devam edecektir.
Mağdur edilen tüm eğitim çalışanlarımızı ve ailelerini de sorumluluk almaya ve eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz. Bu vesileyle davetimize icabet eden, eylemimize destek olan bütün eğitim emekçilerine, basın mensuplarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

pusulagazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.