SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan Hakem Kurulu ve memura zam oranı açıklaması

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan Hakem Kurulu ve memura zam oranı açıklaması
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. dönem kamu toplu sözleşmesinde Hakem Kurulu ilk toplantısı başladı. Ağustos ayı boyunca memur tarafı ile hükümet yetkileri arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Konu hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, “2025 yılı için iki teklif arasındaki fark yüzde 45 oldu. Yani Hakem Kurulu bu aradaki yüzde 45’lik fark üzerinden karar vermek zorunda” dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde iki taraf arasında anlaşma sağlanamadı. Yeni zam oranın belirlenmesi için karar Hakem Kurulu’na devredildi. Hakem Kurulu’ndan görüşmelerin bugün başladığı öğrenilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Kamu Toplu Sözleşmede Hakem Kurulu sürecini değerlendirdi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SÖZLEŞMESİ
İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Karakaş, memurlarla ilgili olan bu toplu sözleşme memur ve memur emeklileri olmak üzere toplamda 6,5 milyonu aşkın kişiyi ilgilendirdiğini ve memur ailelerinin de göz önünde bulundurulduğunda bu sayının 25 milyona ulaştığını belirtti. 

Aynı şekilde memurlara yapılacak olan oransal zamların, kat sayıyı ilgilendirdiğini belirten Karakaş, ocak ayında yapılacak zamlarda olan kıdem tazminatı tavanını da kapsadığını ifade ederek, “Şu anda gündemde olan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi neredeyse ülke nüfusunun yarısını ilgilendirmekte ve ülkemizin en büyük toplu sözleşmesi. İşçilerimizin toplu sözleşmesine baktığımız zaman kamuda çalışan 700 bin civarı, belediyede çalışanlarını da göz önünde bulundurduğumuz zaman en fazla 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendirmekte. Bu anlamda en büyük toplu sözleşmeden bahsediyoruz” diye konuştu.

TGRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum