Sözleşmeli er ve erbaşlara, uzman erbaşlığa geçiş hakkı verilecek

Sözleşmeli er ve erbaşlara, uzman erbaşlığa geçiş hakkı verilecek
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Uzman çavuşlarla ilgili bir soru üzerine sözleşmeli er ve erbaşların uzman çavuşluğa geçiş hakkına yönelik çalışma yapıldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaklardan uzman erbaş temini yapılmayacağını bildirdi.

Uzman çavuşlarla ilgili bir soru üzerine de Akar, şu yanıtı verdi:

"2016 yılından günümüze kadar icra edilen temin faaliyetleri neticesinden TSK'nın uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaklardan uzman erbaş temini yapılmayacaktır. Bu süreçte TSK kadroları için sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecek olup, başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan azami sayıdaki sözleşmeli erbaş ve erin statü geçişi kapsamında uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır. Milli Savunma Bakanlığınca sözleşmeli erbaş ve erlerin daha iyi şartlarda istihdam edilebilmelerini sağlamak maksadıyla izin, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara da ara vermeksizin devam edilmektedir."
AA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum