Sözleşmeli Memurlara Kadro ve 3+1 Uygulaması TBMM Genel Kurulunda

Sözleşmeli Memurlara Kadro ve 3+1 Uygulaması TBMM Genel Kurulunda
Sözleşmeli memurlara kadro ile öğretmen ve sağlık personeline 3+1 uygulaması TBMM gündeminde. TBMM'de bugün sözleşmeli personellerin kadro talepleri ile öğretmen ve sağlık personeline 3+1 uygulaması gündeme geldi.

Sözleşmeli Personele Kadro ve 3+1 Uygulaması TBMM Genel Kurulunda gündeme getirildi. 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü itibarıyla TBMM Genel Kurulunda sözleşmeli personele kadro ile sağlık personeli ile öğretmenlere 3+1 uygulaması dile getirildi. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven Sözleşmeli 4/b'li personelin kadro taleplerine dair önemli bir konuşmaya imza attı. İşte TBMM Genel Kurulundaki Sözleşmeli Memurlara ve 3+1 uygulamasına ilişkin yapılan konuşma:

ALİ KEVEN (Yozgat) – Sayın Başkan, teşekkür ederim. Sözleşmeli öğretmenlerin mecburi görev süresi olan 4+2 yıl uygulamasının 3+1 yıl olarak değiştirileceği bundan yedi ay önce eğitim vizyonu toplantısında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı. Aradan geçen yedi aya rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı. Sözleşmeli öğretmenlerimiz tayin hakkıyla aile birliğini kurmak istiyorlar ve bu sürenin bir an önce üç yıl olarak yasallaşmasını bekliyorlar. Bu uygulamaya maruz kalan sözleşmeli sağlık personeli de 4+2 yıl uygulamasının değiştirilmesini talep ediyor. Sağlık personelleri de öğretmenlere tanınacak 3+1 yıl uygulamasından faydalanmak istiyorlar.

Ayrıca, kamuda sözleşmeli çalışan uygulamasına son verilmeli ve çalışma barışı acilen sağlanmalıdır. Sözleşmeli personeller eşit işe eşit ücret istiyorlar, kadrolu mesai arkadaşından daha az ücret almak istemiyorlar, sözleşmeli uygulamasına son verilmesini ve kadrolu çalışmayı istiyorlar. Bu hakkın bir an önce  tanınmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum