Türk Sağlık Sen, atamalara tepkili

Türk Sağlık Sen, atamalara tepkili
Yenikent Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen atamalara ilişkin Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz tepki gösterdi.

“YENİKENT DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR”

Açıklamasında Korkmaz; “Sakarya Yenikent Devlet Hastanesinde özellikle son zamanlarda dikkat çeken olaylar yaşanmaktadır. Özellikle de pandemi sonrası yaşanan servis sorumlu değişiklikleri neler oluyor dedirtmektedir” dedi.

EMRİVAKİ YÖNTEMLERLE

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Birimlerde tecrübeli sorumluların görevlerini bıraktığı veya bıraktırıldığına dikkat çeken Korkmaz; “Pandemi zamanında can siperhane çalışan ve bu süreçte sahada görevlerini başarıyla sürdürmüş servis sorumluları bulundukları birimlerde tecrübeli, mesleki yeterliliği olan, özellikli birimlerde olanlar sertifika sahibi ve genellikle lisans mezunu olan ve en az 4-5 yıl sorumluluk sürdüren bu sorumlular bir şekilde görevlerini bırakarak veya bıraktırılarak, ilgili birimlere birimde hiç bir deneyim ve tecrübesi olmayan, meslekte yıl deneyimi daha az olan öğrenim durumu bile uygun olmayan servis sorumluları göreve getirilmektedir.  Bu görevlendirmeler yapılırken de ilgili birimde çalışanlara, bu birimlerde bu görevlere uygun eğitimli ve tecrübesi olanlara sorulmadan danışılmadan emrivaki yöntemle sorumlular belirlenmektedir” dedi.

SERTİFİKASI OLANIN YERİNE OLMAYAN GETİRİLDİ

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Devamında Korkmaz; “En son yaşanan gelişmede 3. Basamak yoğun bakım servisinde her yönüyle bu göreve uygun olan lisans mezunu yoğun bakım sertifikası olan ve yoğun bakımda tecrübeli olan sorumlu görevi bırakmış yerine yoğun bakım deneyimi olmayan, yalnızca 1 yıl deneyimli, Ön lisans mezunu olan yoğun bakım sertifikası olmayan hatta hiç alamayacak da olan bir kişi getirilmiştir.Birim çalışanlarının bu kişinin bu göreve uygun olmadığını belirtmelerine rağmen hatta sorumlu olmak için bu göreve yeterli uygunlukta kişilerin talep dilekçeleri olmasına rağmen biz uygun gördük deyip göreve başlattıkları görülmüştür” dedi.

“YASAL OLARAK UYGUNSUZ”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Korkmaz; “Bu durum yasal olarak uygunsuz olmasın karşın aynı zamanda çalışanlarında memnuniyetini çok fazla olarak etkilemektedir. Daha önceki dönemlerde son 2 yıl içinde peyder peyh aynı şekliyle devam etmiş olup en son bu durum da bardağı taşımıştır.İdari yöneticiler artık sahadan tamamen uzak, çalışanların sorunları ve taleplerine sürekli kulak tıkayan görmezden gelen, hiçbir şekilde çalışanların sorunlarıyla ilgilenmeyen idarecilere dönüşmüşlerdir. Öyle ki bunu fiziksel olarak da görmek mümkündür çünkü çalışanlar otoparkta bile yer ararken bu kişiler için özel kumandayla açılan yalnızca idarecilerin kullanabildiği ve girebildiği alanlara arabalarını park etmektedirler.

KARTLI SİSTEM

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Giriş ve çıkışlarda kartlı sistemlerin okutulmasına ilişkin Korkmaz; “Yemeklerini bile idari kata ayaklarına getirip personelle hiçbir araya gelmemektedirler. Bir ayrımcılık konusu da giriş ve çıkışlarda kartlı sistem okutulması ile ilgilidir. Burada da bazı personel dışındaki tüm personele kart sistemi dayatılmakta, 5 dakika geç gelenlere uyarı yazısı gönderilmekte, personel baskı altına alınmaktadır. Yapılan bu ayrımcılıkta personeller arasında huzursuzluğa neden olan bir diğer uygulamadır” dedi.

“ÇALIŞANLARI YALNIZ BIRAKMADIK”

Mobbing ile ilgili Korkmaz; “Geçmiş dönemlerde mahkeme kararıyla mobbing den ceza almış olan bu idarenin Türkiye’de bu cezayı alan ilk idarelerde olması gibi bir durum da düşünüldüğünde artık çalışanların bu idarecilere karşı tahammülleri kalmamış, bu kadar sahadan uzak, bencil, makamlarının güç sarhoşluğunda olan idarecilerden dolayı çalışanlarda hiçbir huzur kalmamış, memnuniyet tüm zamanların en alt seviyelerine inmiş durumdadır. Şu anda gerçek bir memnuiyet anketi yapılsa ki yapılanlarda açıklanmamaktadır, gerçekten çıkan sonucun ne kadar kötü olduğu görülecektir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu hastanede valilik başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın müdahil olmasını, yapılan bu işlerle ilgili hesap sorulmasını bekliyoruz, Bu konuda tüm platformlarda mücadele edeceğiz ve Ankara’da tüm kurumlara gerekli bilgileri ileteceğiz. Çalışanları asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

haberlisin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum