Uzman Çavuşlar Emniyetteki Bekçi Kadrolarına Atanabilir Mi?

Uzman Çavuşlar Emniyetteki Bekçi Kadrolarına Atanabilir Mi?
TSK dan ayrılmış sözleşmesi uzatılmamış uzman çavuşlar emniyetteki bekçi kadrolarına atanmak istiyor. Vatanına ve Milletine Aşkla bağlı bu tecrübeli gençler, İçişleri Bakanlığınca alınması planlanan 10 bin kişilik Bekçi Memurluğu Kadrosundan, tıpki Adalet Bakanlığınca 2016 Aralık ayında Cezaevlerinde görevlendirilmek üzere alımı yapılan 4000 kişilik infaz koruma memurluğu (Bu alım KHK ile sadece Uzman Çavuşlara yönelik çıkmıştır. Yaş, Boy, kilo gibi nedenlerle 3200 kişi atanmış ve göreve başlamıştır) gibi k

TSK dan ayrılmış sözleşmesi uzatılmamış uzman çavuşlar emniyetteki bekçi kadrolarına atanmak istiyor. Vatanına ve Milletine Aşkla bağlı bu tecrübeli gençler, İçişleri Bakanlığınca alınması planlanan 10 bin kişilik Bekçi Memurluğu Kadrosundan, tıpki Adalet Bakanlığınca 2016 Aralık ayında Cezaevlerinde görevlendirilmek üzere alımı yapılan 4000 kişilik infaz koruma memurluğu (Bu alım KHK ile sadece Uzman Çavuşlara yönelik çıkmıştır. Yaş, Boy, kilo gibi nedenlerle 3200 kişi atanmış ve göreve başlamıştır) gibi kontenjan ayrılarak KHK de yayınlanmasını istiyorlar.

Sn. Kamubiz editörleri, iyi günler dilerim. Malumunuz İçişleri Bakanlığınca Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmek üzere 14.500 kişilik Bekçi Memurluğu alım ilanları iki parça halinde yayınlanarak işe alım süreçleri (7500 kişi) tamamlanmış ve (7000 kişi) başlamak üzeredir. 

İçişleri Bakanı Sn.Süleyman Soylu 2018 yılı tekrardan 10000 kişilik Bekçi Memurluğu alımı gerçekleştireceklerini medyaya duyurmuştur. 

10 Şubat 2016 tarihine kadar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 2 yıl hizmet süresini dolduran ve kendi isteğiyle görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar yürürlükteki Başbakanlık Genelgeleri çerçevesinde açıktan atama izni alınması suretiyle Kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına atanabilmekteydi. 10 Şubat 2016 tarihli ve 6663 sayılı Gelir Vergisi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla bahsi geçen 2 yıl hizmet süresi şartı 7 yıla çıkarılmıştır. Gerek kanundan önce gerekse kanun yürürlükte iken 7 yıl hizmet süresini doldurmadan Türk Silahlı Kuvvetlerinde ki görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar ile 7 yıl ve daha fazla hizmet süresini dolduran kendi isteğiyle görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar kimi kanundan dolayı kimisi de hakkı olmasına rağmen atanabileceğikurumu bulamamasından ayrıca kurumlara tanınan Açıktan Atama için %2 kontenjanın yetersizliğinden Kamuya atanamayarak mağduriyet yaşanmasına ve binlerce kişilik işsizler ordusu oluşmasına sebep olmuştur. 

Açıklamalarda adı geçen Uzman Çavuşlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Vatanını ve Milletini korumak için Harp Sanatını öğrenmiş ve sahada (Hakkari, Şırnak, Mardin, Tunceli, K.Irak, Suriye, Hendek operasyonlarında Sur, Cizre, Nusaybin vb) bir fiil uygulamış çeşitli nedenlerle görevinden ayrılmak zorunda kalmış Kahramanlardır.

Bizler, Devlet Büyüklerimizden hizmetlerimize karşılık İçişleri Bakanlığınca alınması planlanan 10 bin kişilik Bekçi Memurluğu Kadrosundan tıpki Adalet Bakanlığımızca 2016 Aralık ayında Cezaevlerinde görevlendirilmek üzere alımı yapılan 4000 kişilik infaz koruma memurluğu (Bu alım KHK ile sadece Uzman Çavuşlara yönelik çıkmıştır. Yaş, Boy, kilo gibi nedenlerle 3200 kişi atanmış ve göreve başlamıştır) gibi kontenjan ayrılarak KHK de yayınlanmasını istiyoruz. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinde 10-15 yıl görev yaptıkları için şuan yaşları 35-45 arası olanların dikkate alınması birinci önceliğimiz. Ayrıca çeşitli nedenlerle ikamet değişikliği yaptığımız için Bekçi Memurluğu ilanında belirtilen 1 yıl ikamet şartının bizler için uygulanmamasını istiyoruz. Saygılarımızla

Kamubiz.com Özel Haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
28 Yorum