Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İçin 3 Önemli Gerekçe

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İçin 3 Önemli Gerekçe
Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli unvanlarda görev yapan ve sayıları yaklaşık 110 bin olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin tümden kaldırılması ve bu sınıfta görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına dahil memur unvanlı kadrolara atanmaları bekleniyor. YHS'nin kaldırılması ve mağduriyetlerinin giderilmesini  için 3 önemli gerekçe bulunmaktadır:

Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli unvanlarda görev yapan ve sayıları yaklaşık 110 bin olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin tümden kaldırılması ve bu sınıfta görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına dahil memur unvanlı kadrolara atanmaları bekleniyor. 

YHS'nin kaldırılması ve mağduriyetlerinin giderilmesini  için 3 önemli gerekçe bulunmaktadır:

1- Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin kadro unvanlarına ilişkin görev sınırının unvan bazında net olarak belirlenmemiş olması. Dolayısyla hukuki yönü olmayan bazı görev ve işlerin YHS personeline gördürülmesi ve bu görevleri yapmak istemediklerinde ise sorunlu personel durumuna düşmeleri

2- Devlet memurlarından sadece yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek göstergesi olmaması ve bu durumun maaş ve emeklilik haklarında mağduriyet oluşturması

3- Taşerona kadro uygulamasına geçilmesi ile birlikte kamudaki yardımcı hizmetlerin büyük bir bölümünün yürütülüyor olması ve kamuda yardımcı hizmetler sınıfı personeli istihdamına gerek kalmaması. 

Bu gerekçelerle yardımcı hizmetler sınıfının tümden kaldırılması ve bu sınıfta çeşitli unvanlarda görev yapan personel genel idare hizmetleri sınıfına atanması gerektiğini değerlendiriyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
76 Yorum