Yetkili sendikadan, memur vergi dilimi talebi

Yetkili sendikadan, memur vergi dilimi talebi
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, memurların vergi dilimine dair açıklamada bulundu

YENİ BİR VERGİ DÜZENLEMESİ 

Vergi Dilimi %15'e Sabitlenmelidir

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Normal koşullarda vergi dilimi, kişinin kazancına göredir. Uzun yıllar, yıl içinde iki vergi dilimine muhatap olan çalışan kesimler, epeydir üçüncü vergi dilimini de görmeye başladı. Son yıllarda vergide yapılan bazı düzenlemeler bile çalışanların önemli bir kısmı açısından bu durumu değiştiremedi. Hayat pahalılığı ile mücadele eden sabit gelirliler için vergi dilimleri esaslı bir problem haline geldi. Gelinen noktada rahatlatıcı yeni bir vergi düzenlemesine ihtiyaç olduğu açıktır. Bu dogrultuda:

Yoksulluk sınırının altında maaş alanların vergi dilimi %15'e sabitlenmelidir ki bu kesimler ikinci altı ayı kapsayan zamdan bir fayda görebilsinler. Sabit gelirliler için üçüncü vergi dilimine girmek ise hepten gayr-i âdilane. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Gelir vergisinde düzenleme yaparak yoksulluk sınırının altında kalan çalışan gruplarının vergi dilimini %15'e sabitleyenler, hem dar gelirlilerin yanında olduklarını göstermiş olurlar hem tarihe geçerler hem de vergi konusunda adaletsizliğin yaşandığı toplumlar için örnek ve umut olurlar. 

Ekonominin dümeninde bulunan Maliye Bakanı sayın @memetsimsek bu çağrıya kulak vermeli ve vergi reformuna öncülük etmelidir. 

Erol ERMİŞ
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.