Zabıta personelinin kadro ve unvan sorununu kim çözecek?

Zabıta personelinin kadro ve unvan sorununu kim çözecek?
Belediyelerde Zabıta Memuru unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının kadro, unvan ve görevde yükselme sorununa ilişkin sitemize gönderilen talebi yayımlıyoruz.

Norm kadro yönetmeliği ile zabıtadaki komiser yardımcısı ve başkomiser kadroları kaldırıldı. Özlük haklarının neye göre belirlendiği belli değil üniformalı bir teşkilat olmasına rağmen kıyafet rütbe ve işaretleri kendi yönetmeliğinde yok Hangi kıyafeti giyeceği belli değil. Zabıta teşkilat yapısının ana unsuru kadro ünvanlarıdır.

Zabıta yönetmeliğinin geçici ikinci maddesine göre: Zabıta teşkilatları teşkilat yapılarını bir yıl içinde yönetmeliğe uygun hale (yönetmelikte bulunmayan kadro ünvanlarını bulunan kadro ünvanlarına) uygun hale getirmeleri gerektiği halde yönetmeliğe uygun hale getirmediler. Zabıta memuru sınava girip Komiser, Komiser sınava girip amir oluyor. Zabıta komiser yardımcısı ve başkomiseri olduğu yerde duruyor. Bunu gören gündeme getiren ne bir yönetici var ne de bir sendika!.. Şöyle bir soru soralım zabıta memurunun bir üst amiri kadro ünvanı zabıta komiser yardımcısı mı, zabıta Komiseri midir ya da zabıta komiserinin bir üst amiri zabıta başkomiseri midir zabıta amiri midir?  Olmayan kadroları varmış gibi muhafaza etmenin manası nedir? Zabıta kadro derecelerinde düzenleme yapıldı memur 5 derecede iken 3 dereceye getirildi zabıta Komiser muavini zaten 3. Derecede idi yine 3. Derecede Bu durumu bilip de bilmezden gelenlere söyleyecek söz bulamıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.