2 aylık enflasyon farkı açıklandı: Temmuz memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

2 aylık enflasyon farkı açıklandı: Temmuz memur ve emekli zammı ne kadar olacak?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ve Şubat ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Peki memur ve emekliler 2024 Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte ayrıntılar..

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren yılın ikinci enflasyon verisi açıklandı. TÜİK'e göre enflasyon yılın ilk iki ayında 11,23 puan arttı. Peki, TÜİK verileri ışığında Temmuz ayında, memurlar ve işçilerin maaş zammı nasıl şekillenecek? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 4,53 arttı. Resmi verilere göre enflasyon ocaktaki yüzde 6,70'lik artışla birlikte iki aylık enflasyon toplamı 11,23 puan oldu. Enflasyon verileriyle birlikte, temmuz ayındaki memur ve emekli maaş zammı oranı da şekillenmeye başladı.

MEMUR VE İŞÇİ EMEKLİSİNDE SON DURUM

TÜİK'in açıkladığı resmi verilere göre, enflasyon yılın ilk iki ayında 11,23 puan arttı. Temmuzda işçi emeklilerine altı aylık enflasyon farkı kadar, memur ve memur emeklilerine ise TİS farkından dolayı yaklaşık 5 puan daha düşük maaş zammı yapılacak.

İşçi emeklilerinin maaşlarına temmuzda 6 aylık enflasyon farkı oranında zam yapılacak. İlk iki ayda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için birikimli olarak yüzde 11,53 oranında zam farkı oluştu. Geriye kalan mart, nisan, mayıs ve haziran ayının enflasyon verisinin açıklanmasıyla kesin rakam belirlenmiş olacak.
Ekonomi yönetiminin öngörüsü ise, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 olacağı yönünde.

MEMUR VE EMEKLİ ZAM FARKI NE KADAR?

Hükümetin yüzde 25'lik öngörüsünün tutması halinde, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme farkı düştükten sonra yüzde 19,50 oranında zam farkı oluşacak.

Yılın ilk ayındaki yüksek enflasyon artışı dikkat çekerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün yaptığı açıklamada, marttan itibaren aylık bazda enflasyonda düşüş beklediklerini söyledi.

artıgerçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.