2024 yılı emeklinin değil, MEMUR YILI olacak!

2024 yılı emeklinin değil, MEMUR YILI olacak!
İktidar tarafından her ne kadar 2024 yılı Emekli Yılı olarak ilan edilmiş olsa da, göstergeler memurların yılı olacağını işaret ediyor. Temmuz’da Emekli Sandığı’na gelecek zammın beklenin ötesinde olması bekleniyor. İşte 2024 Temmuz memur ve memur emeklis

Memur ve emeklilere, Temmuz ayında 2024 yılı ikinci yarısına dair maaş zamları yapılacak. Ocak – Temmuz aylarındaki enflasyon verileri ile belirlenecek olan zam oranı, bu zammın ana faktörü olacak. Memurlara ek bir iyileştirme zammı gündeme geldi. 6 aylık enflasyon oranının yanı sıra iyileştirme yapılacağı söylenen zamla bu sene Emekli Yılı olmaktan çıkarak Memur Yılı olacak. Peki, Temmuz 2024 memur zammı ne kadar? Memur maaşlarına Temmuz zammı yüzde kaç? Memurlara ek zam ne kadar? İşte memur maaşlarına Temmuz zammına dair detaylar…

TEMMUZ 2024 MAAŞ ZAMLARI

Milyonlarca 4C’li vatandaş Temmuz ayında yapılacak maaş zammının merakı içinde. SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) kapsamındaki vatandaşlar için de sağlanacak olan Temmuz 2024 maaş zammı 6 aylık enflasyon oranı doğrultusunda hesaplanacak. 3 Nisan 2024 enflasyon açıklaması ile Mart ayı da netleşmiş olduğunda geriye 3 aylık enflasyon verisi kalıyor. Yarı yarıya belirlenen oranların ortaya çıkmasıyla Temmuz zamlarına dair bilgiler de Meclis’ten sızmaya başladı. 4C’li için ek bir iyileştirmenin görüşüldüğü öğrenildi.

6 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE BELİRLENECEK

Memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz 2024’te yapılacak olan maaş zammı 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Ocak ve Şubat enflasyon verileri açıklanırken 3 Nisan 2024 tarihinde ise Mart ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor. Ocak 2024 enflasyon oranı yüzde 6,70 iken Şubat 2024 enflasyon oranı ise yüzde 4,53 olarak açıklandı. Mart 2024 enflasyon oranı beklentisi ise en düşük yüzde 2,7 iken en yüksek beklenti yüzde 4,4. Mart 2024 enflasyon verisinin de açıklanmasıyla geriye Nisan, Mayıs, Haziran verileri kalıyor.

kartalgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum