AKADEMİK ZAM İÇİN KIRMIZI ALARM!

AKADEMİK ZAM İÇİN KIRMIZI ALARM!
Devlette Süreklilik Esastır! ve İtibardan Tasarruf Olmaz! bilinciyle hareket ederek akademisyenlerin onuruna, kariyerine ve insanca yaşama haklarına yakışır şekilde maddi haklarında oldukça ciddi ve kapsamlı bir iyileştirme yapmanızı talep etmekteyiz

Yaklaşık bir sene önce YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sn. Erol ÖZVAR tarafından akademisyenlerin özlük haklarında iyileştirme yapılacağına dair açıklama yapıldığını ve Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve yeni Milletvekilimiz Prof. Dr. Sn. Vedat BİLGİN tarafından farklı tarihlerde ve farklı televizyon kanallarında pek çok kez #akademikzam sözü ve vaadi verildiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz! Bunlara ek olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sn. Faruk ÖZÇELİK tarafından da CİMER aracılığıyla #akademikzam çalışmasının tamamlandığı ve kamuoyuna açıklanacağı belirtilmişti. Son dönemde ise MHP Isparta Milletvekili Sn. Hasan Basri SÖNMEZ tarafından da #akademikzam konusuna ilişkin bir Kanun Teklifi verileceği öğrenilmişti.

Bugün itibariyle bu gelişmelerin bir tanesinden bile ses yok!

Gelinen veya bir türlü gelinemeyen bu noktada #akademikzam için tekrar açık çağrı yapmak ve kırmızı alarm vermek zorunlu hale gelmiştir!

Akademisyenler, yaklaşık 10 yıldır (3.450 gündür) maddi haklarına hiçbir iyileştirme almamıştır!

Diğer kariyer grubu meslekleriyle olan makas oldukça açılmış ve her geçen gün aradaki uçurum artmaktadır!

Ülkemizin mevcut ekonomik koşulları içerisinde mümkün olan en iyi iyileştirmeyi talep etmek şımarıklık değil temel haktır!

#akademikzam konusunun en kısa sürede ve talepleri karşılayacak şekilde hayata geçirilmesi elzemdir!

En son gerçekleşen #akademikzam süreci Ekim 2012'de o dönemki Başbakan Yardımcımız Sn. Bülent ARINÇ’ın “Öğretim elemanlarının maaşları iyileşecek.” ifadeleriyle başlamış, Ocak 2014’te o dönemki Milli Eğitim Bakanımız Sn. Nabi AVCI’nın, “Akademisyenlerimiz, daha önceki yıllarla kıyaslanamayacak kadar gerilemiş durumdalar. Dolayısıyla bu konuda bir iyileştirme yapılması gerektiği konusunda çalışmalar var.” açıklamasıyla devam etmiş ve Mart 2014’te o dönemki Maliye Bakanımız Sn. Mehmet ŞİMŞEK’in, “Akademik zam konusunda çalışmalar tamamlanmıştır.” müjdesiyle yaklaşık 22 ay içerisinde Kasım 2014'te yasalaşarak tamamlanmıştı.

SORUYORUZ! Tarih tekerrürden mi ibarettir? Yaklaşık bir sene mücadele ettik, bir sene daha mı bekleyeceğiz?

Özellikle üç devlet büyüğümüze sesleniyoruz! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sn. Vedat IŞIKHAN, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Mehmet ŞİMŞEK ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sn. Erol ÖZVAR, "Devlette Süreklilik Esastır!" ve “İtibardan Tasarruf Olmaz!” bilinciyle hareket ederek akademisyenlerin onuruna, kariyerine ve insanca yaşama haklarına yakışır şekilde maddi haklarında oldukça ciddi ve kapsamlı bir iyileştirme yapmanızı talep etmekteyiz.

İtibardan ve bilimden tasarruf olmaz, devlet sözü yerde kalmaz!

Arş. Gör. Ömer Orbay ÇETİN
Araştırma Görevlileri Dayanışma Platformu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum