Ali Yalçın, Memur-Sen kapsamı dışına çıkmıyor mu?

Ali Yalçın, Memur-Sen kapsamı dışına çıkmıyor mu?
Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN 20 Mart’ta Denizli’deydi. Kıymetli Başkanımız resmi kurum ziyaretleri gerçekleştirdi, şube açlışını yaptı ve üyeleriyle iftar yapıp gitti.

ALİ YALÇIN DENİZLİ’DE, ACABA NEREDE?

Sosyal medyadan öğrendim geldiğinizi Sayın Genel Başkanım. Ümit ettim ki görüşürüz. Hani yetkili sendikasınız. Tüm memurları temsil ediyorsunuz. Sendikanızda olsun olmasın her memurun yaşam şartları, özlük hakkı gibi konular sizin elinizde.

Hani siz de şöyle sahada olsaydınız, tanışsaydık. Bir temsilcinize görüşmek istediğimi beyan ettiğimde “sen kimsin” dedi. Sizinle görüşebilecek bir kişi değilim sanırım. Ama ona verdiğim şu cevap hak sahibi olduğumu göstermez mi? “Ben, alacağı maaşa karar verdiği kişiyim.” O da ayakkabımın çok güzel olduğunu, kayabileceğimi, dikkat etmem gerektiğini söyledi. Sağ olsun.

Sosyal medyada baktım. Ben göremedim ama soruyorum hiç sahaya çıktınız mı? Bir ya da birkaç okul gezip öğretmenlerle buluşup dertlerini dinlediniz mi? Programlarınızda genellikle üyelerinizle buluşuyorsunuz? Muhattabınız sadece üyeleriniz ama yaptığınız işlerden tüm memurlar etkileniyor.

Diğer sendika Genel Başkanlarını Denizli’ye geldiğinde sahada görebiliyoruz. Ama nedense Memur-Sen kapsamı dışına hiç çıkmıyorsunuz.

Çok iyi işler yaptığınızı, başarılara doymadığınızı ifade edersiniz hep. Eğer durum böyle ise neden sahaya çıkmaktan endişe edesiniz ki değil mi? Benimki de iş yani.

En son %2 sendikal baraj iptalinde gördük sizi. Gerçekten mücadele ediyordunuz. Toplu Sözleşme Masalarında etmediğiniz kadar mücadele ettiniz. Hakkınızı yiyemeyiz. “Memur kira ödemekte zorlanıyor, geçim sıkıntısı yaşıyor, bir de 350 lira almasına mani oluyorsunuz” dediniz. Haklısınız memur size üye olup 350 lira alarak kirasını rahatça ödeyebiliyor, refah içinde yaşayabiliyordu.

Siz sahaya çıkıp eylem yaptınız ya bu konuda. ÖMK’da yapmadınız, maaş zammında yapmadınız. Ama bu konuda harbiden mücadele ettiniz. Memuru düşündüğünüz için, 350 TL alamayacak diye kızdınız. Hakkınız ödenmez. Biz unutuveririz sorun değil. Hükümetin vereceği zamma “bu kadarına gerek yok” dercesine davranmanızı hele son Toplu Sözleşme Masasından “kazanımlarımızın devamını sağladık” ile kalkmanızı unuturuz, yaşanmamış sayarız.

Sahaya çıktınız mı bilmiyorum. Ama çıkmadıysanız da haklısınız. Memurun halini görünce korkabilirdiniz. Geçim için hesap kitap derdine düşmelerini, yakıt tasarrufu açısından özel aracını kullanmayıp otobüs beklemelerini, evden getirdikleri sefer taslarını görürdünüz. İyi bir şey değil tabi sizin için.

Sadece protokol ile görüşüp gittiniz sanırım. Bir günde tüm protokol de müsaitmiş ki hepsiyle görüşebildiniz. Herkesin yüzü gülüyordu maaşallah. Memur gülmese de olur. Memur mobbing görse, geçim sıkıntısı yaşasa da olur. Başkanımız gülsün bize yeter.

Sosyal medyada da olsa gördüm ya sizi yeter Sayın Başkanım. Valla çok kraldınız.

Gülay ÇETKİN
Denizli -Eğitim Gücü Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum