Astsubaylar maaşlarında iyileştirme ve makam tazminatı istiyordu: Soru önergesi TBMM'de

Astsubaylar maaşlarında iyileştirme ve makam tazminatı istiyordu: Soru önergesi TBMM'de
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Cumhuriyet Astsubayların mali ve özlük hakları soru önergesi olarak sunuldu. Astsubaylara, görev tazminatı, 5800 ek gösterge verielecek mi?

Son dakika gelişmesi: Astsubayların maaş, görev tazminatı, 5800 ek gösterge ve makam tazminatı son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. TBMM'ye konu ile ilgili soru önergesi verildi ve Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER'in yanıtlaması istendi.

TBMM resmi sitesi soru önergeleri kısmında da yayımlanan duyuruda astsubaylarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar GÜLER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Ümit DİKBAYIR /Sakarya Milletvekili

Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirinde yer alan ve ülkemizin en ücra köşelerinde fedakârca görev yapan, aile fertlerinin de kendileriyle aynı kaderi paylaştığı emekli astsubaylarımızın çok ciddi sorunları bulunmaktadır.

Astsubayların büyük bölümü yüksek okul mezunudur ve 2003 yılında alınan bir kararla Astsubay Okulları yüksek okul olarak kabul edilmiştir. Meslek Yüksek Okulu olan Astsubay Okullarından mezun olanlar 9'ncu derecenin 1'nci kademesinden başlatılmakta ve fakülte bitirmiş, yüksek lisans veya doktora yapmış olsa bile 1'nci derecenin 4'ncü kademesine yükselememektedir.

Astsubaylar makam ve görev tazminatı alamamakta ve emekli olduklarında ücretleri önemli oranda azalmaktadır.

Emekli Astsubayların hak kayıpları; ek göstergelerinin yükseltilmesi, görev ve makam tazminat hakkının verilmesi ile mümkün olacaktır. Tüm emekli Astsubaylar açlık sınırında yaşam mücadelesi vermekte olup emekli maaşlarının iyileştirilmesini umutla beklemektedir.

Buna göre;

1- Astsubayların maaşları ve sosyal hakları son beş yıl içinde hangi değişikliklere uğramıştır?

2- Astsubaylar arasında eğitim ve kariyer gelişim fırsatlarına erişimde eşitsizlik olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapılmış mıdır?

3- Fiili olarak görevde bulanan Astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

4- Emekli Astsubayların yaşam standartlarının yükseltilmesi için emeklilik şartları ve maaşları konusunda herhangi bir revizyon planlanmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum