CHP memur ve işçiler için düğmeye bastı! Torba yasa ve ilk seçim vaadi açıklandı

CHP memur ve işçiler için düğmeye bastı!  Torba yasa ve ilk seçim vaadi açıklandı
Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un, 2023 yılı seçimlerinde memurlara yönelik bir çok seçim vaadi dikkat çekmişti. Yeni genel başkan Özgür Özel'de yerel seçim startını vererek memur ve işçilere ilk vaadini açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa teklifini değerlendirdi. Özel, içinde bulunduğumuz şartlarda özellikle büyükşehirlerde kirada oturan memurların zorlandığı konu olan kira yardımı konusunda düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti'nin ittifak kararını değerlendirdi.

"TORBA YASAYA KARŞIYIZ"

Ülkeyi yıllardır yöneten iktidar bütçe görüşmelerinden hemen önce 33 KHK'da değişiklik yapacak torba kanun yaptı. Torba kanuna karşıyız. Torba kanunda öyle bir madde var ki bütün itirazlara rağmen BDDK'yı Ankara'dan İstanbul'a taşıdılar. Şİmdi kurulun üyelerine şimdi 30 bin lira yılbaşından sonra 42 bin lira olacak ek ödenek koyuyorlar. Gerekçe beyfendiler ve hanımefendilerin kiraları karşılayamaması.

Tüm memur ve işçilere kira yardım açıklaması

Bütün memur ve kamu çalışanları için söylemiştim. Hani herkes eşitti. Ben diyorum ya Türkiye'de herkes eşit bazıları daha az eşit. İstanbul'daki bütün memurlar eşit, BDDK'cılar daha az eşit. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanına sesleniyorum. Bu kanunu çekin. Tüm kamu kurumunda çalışan memur ve işçilere kira yardımı yapacaksan biz buradayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum