Eğitim-Bir-Sen'den düşük maaş promosyonuna itiraz!

Eğitim-Bir-Sen'den düşük maaş promosyonuna itiraz!
Eğitim-Bir-Sen, 5 bin 650 üniversite personelini ilgilendiren promosyon ihalesinde teklifi düşük bularak itiraz etti!

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak, Kocaeli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen maaş promosyon ihalesine tepki gösterdi. Kanlıkavak, Türk Ekonomi Bankası’nın 19 bin 500 liralık teklifini kabul edilemez bulduklarını söyledi

Kocaeli Üniversitesi’nde çalışan 5 bin 635 personeli ilgilendiren promosyon ihalesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiş; sendikalara, üniversite çalışanlarına ve basın mensuplarına kapalı olan ihalenin sonucu çalışanları memnun etmemişti. İhalede en yüksek teklifi 19 bin TL ile TEB vermiş, belirlenen miktara sendikalar tepki göstermişti. Yetkili sendika olan Memur Sen’in de memnun olmadığı teklif için Kocaeli Üniversitesi yönetimi ile TEB arasında görüşme gerçekleştirildi. Üniversite yönetiminin talebi sonucunda banka teklifini revize ederek 500 TL artırdı. Böylece TEB’in yeni teklifi 19 bin 500 TL’ye yükselmiş oldu. Üniversite yönetimi ise bankanın yeni teklifini Sağlık Sen ile Eğitim Bir-Sen’e yazılı olarak iletti. 500 TL’lik artışa Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen’den itiraz geldi.

“ÇALIŞANLAR MUTSUZ”

Üniversiteye yazılı olarak cevap verdiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak, süreçle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Üniversite çalışanlarının sonuçtan memnun olmadığını belirten Kanlıkavak, “Teklifi düşük buluyoruz. Bu konuda çekincelerimiz var. Bankalara da görüş bildirdik. Çalışanlar teklif edilen rakamdan dolayı çok mutsuz. Sahada istenmiyor, insanlar bunu uygun görmüyor. Ortalamaya baktığımızda bir maaş bile değil teklif edilen rakam. Geçen seneden yapılmış promosyon ihalelerinden örnekler var. Bizler sendika olarak çalışanların sesiyiz. Son karar Rektörlükte yine. Biz itirazlarımızı ve sebeplerini detaylı olarak Kocaeli Üniversitesi yönetimine ilettik. Ama sonucunda kararı idare verecek. Böyle bir açmazımız var. Biz şartnamedeki hükümlere karşı çıktık. Bankalarla görüşüp yeni bir şartname hazırlanabilir. Gerekirse yeni bir ihaleye gidilebilir. İhalenin sonucu ve revize edilen miktar bizleri tatmin etmedi” ifadelerini kullandı.

çağdaşkocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum