Hükümetten HEYECAN VERİCİ açılım: Maaşlar, esnek çalışma, vergi dilimleri masaya yatırılacak...

Hükümetten HEYECAN VERİCİ açılım: Maaşlar, esnek çalışma, vergi dilimleri masaya yatırılacak...
Memurlara, ememklilere, işçilere, asgari ücretliye müjde geldi! Hükümet, asgari ücret, emekli, kıdem tazminatı, vergi dilim ve esnek çalışma gibi KRİTİK konular ele alacak. Detaylar haberimizde...

En son 2019 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen Çalışma Meclisi toplantısı, 5 yıl sonra tekrar toplanıyor. Hükümetin ve memur sendikalarının katılacağı Çalışma Meclisinde, vergi dilimi, asgari ücret, emekli, kıdem tazminatı ve esnek çalışma gibi hayati öneme sahip konular masaya yatırılacak...

Çalışma yaşamında kritik bir öneme sahip olan Çalışma Meclisi 13. kez toplanıyor. 23 Mayıs 2019'dan bu yana ilk kez toplanacak olan Çalışma Meclis'i 5 yıl sonra bir araya geliyor. Toplantı 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KİMLER KATILACAK?

Toplantıya TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK davet edildi. Toplantı Beştepe'de 2 gün boyunca devam edecek.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Toplantıda çalışma hayatının güncel sorunları tartışılacak. O sorunların çözüm önerileri masaya yatırılacak. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışlarının detayları ele alınacak. 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren düzenlemeleri tek çatı altında toplayacak Türk İş Kanunu konusunda da görüş alış verişi yapılacak. Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, gelir vergisi dilimlerinde çalışanların lehine güncelleme yapılması gibi talepler dile getirilecek.

ERDOĞAN TARAFLARLA GÖRÜŞECEK

Rapor ve sonuç bildirgesi sendikaların da katılımı ile ileri bir tarihte açıklanacak. Son toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal tarafları ağırlayacak. 30 Nisan Salı günü Beştepe’deki programda sendika temsilcileri aynı masa etrafında buluşacak. Erdoğan’ın sosyal taraflara seslenerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum