Kamu işçileri enflasyon farkı alacak! Temmuz'da maaşlar ne kadar artacak? En düşük işçi maaşı kaç lira olacak?

Kamu işçileri enflasyon farkı alacak! Temmuz'da maaşlar ne kadar artacak? En düşük işçi maaşı kaç lira olacak?
Temmuz ayında kamu çalışanlarının zammı enflasyon farkı ile artacak. Kamu işçilerinin zammının yüzde 14.05'lik farkla yüzde 25.46'ya ulaşması bekleniyor. Peki temmuz ayında en düşük işçi maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın maaşı Temmuz'da artacak. Kamu işçilerinin yüzde 10 olarak belirlenen zam oranı, enflasyon farkıyla büyüyecek.

Kamu işçilerine ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 10'u aşan kısmı kadar fark verilecek. Temmuz'da maaşları artacak kamu işçilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 7.93 oldu, zam oranı da böylece şu anda yüzde 18.72'yi buldu.

6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak?

Kamu işçilerinin kesin zam oranı için Mayıs ve Haziran enflasyonu bekleniyor. Ancak verilere ilişkin ipucu da bulunuyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; Mayıs enflasyonu yüzde 3.04, Haziran enflasyonu yüzde 2.56 bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.46 olacak.

Yılın başında maaşları yüzde 37.57 artan kamu işçilerinin Temmuz'daki enflasyon farkı ise anketteki tahmine göre yüzde 14.05'e ulaşırken, bu oran ile birlikte zam oranı yüzde 25.46'ya ulaşacak.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI

Kamu işçilerinde en düşük çıplak brüt ücret de yüzde 25.46'lık tahmin gerçekleşirse en düşük 33 bin 159 liradan 41 bin 601 liraya çıkacak. Kesin oranlar 3 Temmuz'da belli olacak.

odatv

Etiketler :