Memur maaş zammında heyecan verici tarih: 3 Kasım!

Memur maaş zammında heyecan verici tarih: 3 Kasım!
Ocak 2024 memur maaş zammı şekilleniyor! Kamu çalışanları 3 Kasım tarihine kilitlendi çünkü TUİK 4 aylık enflasyon farkını bu tarihte açıklayacak.

2024 yılı Ocak ayında, memur maaşlarına yapılacak zam oranı için gözler 3 Kasım tarihine çevrilmiş durumda. Zira 4 aylık enflasyon farkı TUİK tarafından bu tarihte açıklanacak.

2024 ilk yarısında memura yapılacak maaş zammında henüz 3 aylık enflasyon farkı biliniyor ve memur zammı için 3 aylık kesinleşen oran %35,73 olmuş durumda. Memur zamlarının 6 aylık enflasyon farkı ile hesaplanması nedeniyle, gözler 4 aylık enflasyon farkının belli olacağı 3 Kasım tarihine çevrilmiş durumda.

MEMUR ZAMMINDA KRİTİK ORAN BELLİ OLDU

Memur ve emekliler Temmuz ayında yüzde 9,49, Ağustos ayında yüzde 9,09, Eylül ayında yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu.

ÜÇ AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Eylül ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde yüzde 25,11 oldu.

Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

KRİTİK TARİH 3 KASIM

Memur maaş zammıyla ilgili gözler Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanacağı 3 Kasım tarihine çevrildi. Her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verileri açıklanıyor. Bu zamana kadar üç aylık enflasyon oranı netleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum