Memurların zam oranlarını etkiliyor...İşte ekonomistlerin Mart ayı enflasyon beklentisi

Memurların zam oranlarını etkiliyor...İşte ekonomistlerin Mart ayı enflasyon beklentisi
Memur maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin öncü veri, mart ayı enflasyon beklentisi belli oldu. Öte taraftan Mart ayı enflasyonu resmi olarak TUİK tarafından 3 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak...

Ekonomistlerin, mart ayında gerçekleşen enflasyon rakamları beklentisi belli oldu. Reuters ve BloombergHT tarafından gerçekleştirilen enflasyon beklenti anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi tahminlerinişu şekilde paylaştı. Bakın memura fark oluşacak mı....

Reuters mart enflasyon anketi sonucu:

Reuters'ın 11 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre, enflasyonun 2024'ün sonunda Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 36 tahminlerinin oldukça üstünde yüzde 43.75 seviyesinde bekleniyor.

Reuters anketinde martta yıllık enflasyon tahminleri yüzde 68.20 ila yüzde 70.54 arasında bulunurken, aylık tahminler ise yüzde 3 ila yüzde 4.42 aralığında şekilleniyor. Ankette yılsonu tahmin aralığı ise yüzde 40.1 ve yüzde 48 aralığında seyrediyor.

BloombergHT enflasyon anketi:

Bloomberg HT tarafından gerçekleşen enflasyon anketinde mart ayı için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 69 oldu. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,5 olarak kaydedildi.

Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 67,07 olurken, aylık enflasyon da yüzde 4,53 olarak kaydedilmişti. Ankette mart ayı enflasyonu için en düşük aylık beklenti yüzde 2,7; en yüksek beklenti yüzde 4,4 oldu. Yıllık enflasyon tarafında ise en yüksek tahmin yüzde 70,5; en düşük ise yüzde 67,7 seviyesinde belirlendi.

Yılsonuna ilişkin enflasyon beklentisi arttı

Bu anket döneminde 2024 yılsonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 44 oldu. Bir önceki anket döneminde yıl sonuna ilişkin enflasyon tahmini yüzde 42,6 seviyesindeydi. Ayrıca 2024 yılı enflasyonunda zirve tahmini de bir önceki anket dönemine göre artarak yüzde 75 oldu; önceki anket dönemindeki zirve tahmini yüzde 73,2 olarak belirlenmişti.

SONUÇ: 2 anket göre memura enflasyon farkı çıkıyor

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart enflasyon anketi sonucuna göre mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak. Memur Mart'tan itibaren enflasyon farkına hak kazanacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.