Tüm memurları heyecanlandıran iki madde, torba yasaya eklenecek mi?

Tüm memurları heyecanlandıran iki madde, torba yasaya eklenecek mi?
Torba yasa görüşmelerine yönelik sendikalar ek taleplerini sunmaya devam ediyor. Büro Memur-Sen tarafından torba yasayla, tüm memurlara 30 bin TL ek zam ve kira yardımı verilmesi talep edildi.

Enflasyon karşısında geçim derdine düşen memurlara torba yasayla iki önemli talepte bulunuldu. Tüm memur maaşların 30 bin liralık iyileştirme isteyen Büro Memur-Sen, ayrıca kamu çalışanlarının yüksek kiralar karşısında, kira ve lojman yardımı ile desteklenmesini ve bu iki maddenin torba yasaya dahil edilmesini gündeme getirdi.

TÜM MEMURLARA 30 BİN TL EK ZAM VERİLSİN

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetici ve uzmanlarına 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesine dair önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Büro Memur-Sen olarak iyileştirmeye karşı değiliz ancak sadece bir kurum personeline bu şekilde ek tazminat verilmesinin maaş adaletsizliğini artıracağı ve çalışma barışına darbe vuracağı görüşündeyiz.

Yüksek seyreden enflasyon nedeniyle yaşam maliyetleri memurun belini bükmektedir.

KİRA VE LOJMAN YARDIMI TORBA YASAYA EKLENSİN

Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde ve turizm bölgelerinde görev yapan memurlar yüksek kiralar nedeniyle sıkıntıdadır.

Mağduriyetlerin giderilmesi adına; Kamu görevlilerine kira ve lojman yardımı yapılmalıdır.

BDDK çalışanlarına yapılan iyileştirme aynı şekilde büro memurları başta olmak üzere tüm memurlar için hayata geçirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum