Türkiye Kamu-Sen'den Çağrı: Yardımcı Hizmetler Sınıfına, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Kadro Verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen'den Çağrı: Yardımcı Hizmetler Sınıfına, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Kadro Verilmelidir
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin yaşadığı sorunları ve talepleri gündeme getirerek, eğitim seviyelerine uygun genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci YHS personeline ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, çeşitli sorunlarla mücadele etmekte olan yardımcı hizmetler personelinin sorunlarına çözüm üretilmesi ve genel idare hizmetlerinde yaptıkları iş ve eğitim durumlarına uygun kadroya geçirilmesi çağrısında bulundu.

Kahveci'nin açıklamalarında şu ifadeler görüldü:

YARDIMCI HİZMETLİLERİN SORUNLARI:

Kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin dolayında yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulunmaktadır. Bu çalışanlarımızın büyük çoğunluğu yüksekokul mezunudur ve pek çoğu kurumlarında memurlarla aynı görevi yürütmektedir.

1- Bu çalışanlarımız da kamu görevlisi olduğu halde, bir türlü açılmayan görevde yükselme sınavları nedeniyle eğitim durumlarına uygun kadrolara yükselme imkanı bulamamaktadır.

2- Yardımcı hizmetlilerimizin yer değiştirme hakkı da kısıtlı olup, çeşitli sorunlarla mücadele etmektedirler.

3- Ayrıca kamuda en düşük ücretli kesim olan

ÇÖZÜM ÖNERİSİ:

Yardımcı hizmetler sınıfı personelin mağduriyetini gidermenin en uygun yolu bu çalışanlarımızın yaptıkları işlere ve eğitim seviyelerine uygun görevlerin bulunduğu genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeleridir.

Türkiye Kamu-Sen olarak yardımcı hizmetli personelimizin haklı taleplerinin daima takipçisiyiz, bu sorun çözülünceye kadar mücadele etmeye kararlıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum