Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz SON DAKİKA açıkladı: Memurlara yeni destek geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz SON DAKİKA açıkladı: Memurlara yeni destek geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kamuda tasarruf paketine ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede, memurlara yeni destek sunulacağını söyledi.

Tv100 canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamu çalışanlarına ulaşım desteği konusunda son dakika haberi açıkladı.

Cevdet Yılmaz'ın memur ve memur adaylarına yönelik açıklamalarından satır başları:

TASARRUF PAKETİ, MEMUR ALIMINI NASIL ETKİLEYECEK?

Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil, bir sınır getiriliyor. Ne kadar eksildiyse o kadar istihdam yapılacak. Bunu aşmamak istiyoruz. Kamuda 5 milyonun üzerinde çalışan var.

MEMURLARA TOPLU TAŞIMA DESTEĞİ SUNULACAK

Bir de personel harcamaları tek seferlik değil, sürekli harcamayı gerektiren hususlar. Kamu hizmetlerini aksatmadan belli bir dönem için böyle bir sınır getirdik. Günün ihtiyacına göre planlama yapılmış olunacak. Şu an devam eden servisler süresi doluncaya kadar devam edecek. Toplu taşıma konusunda kamu çalışanlara destek sunulacak.

MAAŞLARA YENİ DÜZENLEME

Şengül'ün Bir kişi birkaç yerden maaş alıyor vs. diye muhalefetin de çok yüklendiği bir alan. Birden fazla maaş alan kamu görevlileriyle ilgili ücretlere üst sınır denen bir sınırlama gelecek? Bu nasıl belirlenecek?" sorusu üzerine Yılmaz "Aslında bizim yıllardır genel bir uygulamamız var. Kaç sayıda yönetim kurulu üyeliğiniz olursa olsun sadece bir yerden ücret alma hakkı vermiştik biz. Maaşı dışında bir yerden alma. Bazı istisnaları vardı. Kamuoyunda bu konuyla ilgili bir tepki oluştu. Adaletsizlik duygusu oluşturdu. Genel bir sınır koyma kararı aldık." dedi.

Etiketler :