Görevden alınan Milli Eğitim Müdürü ateş püskürdü: Başarılı olmam Eğitim Bir Sen İl Başkanını rahatsız etti...

Görevden alınan Milli Eğitim Müdürü ateş püskürdü: Başarılı olmam Eğitim Bir Sen İl Başkanını rahatsız etti...
2023 yılında Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ziya Kocakaplan, geçtiğimiz cuma görevden alındı. Önceki görevi olan Beycesultan Anadolu Teknik Meslek Lisesinde Müdürlüğüne geri dönen Kocakaplan, görevden alınmasına tepki gösterdi.

Görevden alınarak okul müdürü olarak atanan, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, görevden alınma sebebini açıkladı. Tek hatasının haksızlıkla mücadele etmek olduğunu söyleyen Kocakaplan, başarısının Eğitim Bir Sen İl Başkanını rahatsız ettiğini ifade etti...

Çivril’de Başarılı İşlere İmza Attık”

2007’den beri Çivril’de farklı eğitim kurumlarında görev yapan Ziya Kocakaplan kısaca görev hayatını anlattı. Kocakaplan “2007 yılında Irgıllı Lisesinde Müdür olarak geldim ben Çivril’e. Aslen Irgılılıyım zaten. Sonra 2009 yılında Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandım daha sonra 2012 yılında Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesinde müdür olarak göreve başladım, 2021 yılına kadar görevimi sürdürdüm. Sonrasında ise 2021 yılında Beycesultan Anadolu Teknik Meslek Lisesinde Müdür olarak görev yaptım. Gelen teklif üzerine Çivril İlçe Müdürü olarak göreve başladım. 1 buçuk yıl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Çivril’de çok kaliteli işler yaptık. Bütün sendikalarla eğitim barışını sağladık. Buna Çivril şahittir. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çivril’de sorun kalmadı diye bana defalarca teşekkür ettiler. Milli Bayramlar Çivril meydanında Atatürk Büstünün önünde birkaç kişinin toplanması ile kutlanırken ben bayramları stada aldım ve müthiş kutlamalar yapıldı. Cumhuriyet Bayramı Denizli’ye damgasını vurdu. Geçen hafta Nihat Zeybekçi Kongre Merkezinde bilim şenliği vardı. Çivrilli öğrenciler oraya damgasını vurdu ve birinci sıraya yerleşti” dedi.

"Biz Seninle Uğraşacağız’ Dedi, Uğraştı"

Sendikanın kendisine verdiği plaketleri iade edeceğini söyleyen Ziya Kocakaplan “Ben Eğitim Bir Sen’liydim. Çivril’de bütün eğitim, öğretmen sendikaları benden memnundu. Çivril’de 800 öğretmen var, 100 civarında idarecimiz var ve benden memnun olmayan 3-4 kişi çıkar. Onlar da tabi menfaatlerinden dolayı. Hiçbir arkadaşımızı ezmedik, kimseyi ötekileştirmedik. Benim başarılı olmam birilerini rahatsız etti. Eğitim Bir Sen İl Başkanını rahatsız etti. O bizi bir yerlere şikayet etti, ondan bizim göreve son verildi. Bizim buradaki kavgamızın sebebi ise benim haksız olan tarafta durmamı istediler, ben de haklı tarafta durdum. Adil olanı yaptım, onun için görevden alındım. Ben burada onların sendikalarından, onların üzerlerinden kaynaklanan bir takım haksızlıklara, huzursuzluklara müsaade etmedim. ‘Biz seninle uğraşacağız’ dedi, ben de ‘Buyurun uğraşın’ dedim, uğraştılar benimle. Ben artık böyle bir sendika tanımıyorum. Ben 10 sene o sendikanın ilçe başkanlığını yaptım. Bana başarı plaketleri vermişti. O plaketleri de paketleyip iade edeceğim onlara” şeklinde konuştu.

“Dışarıdan İthal Müdür Getirdiler”

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Çivril’deki öğretmenlerin dışında bir öğretmenin atanmasına tepki gösteren Kocakaplan “Çivril’de 800 tane öğretmen var. Bu öğretmenlerden hiç mi birisi yetenekli değil. Beni görevden aldırdınız, neden dışardan ithal müdür getirdiniz buraya. Aslen Güney’liymiş, Denizli Ekrem Başer İlkokulunda sınıf öğretmeniymiş. 60 bin nüfuslu Çivril’de hiç mi müdür bulamadılar da Denizli’den ya da başka bir yerden adam getiriyorlar” dedi.

“Bir Kişi Çivril’i Yendi”

Ziya Kocakaplan “Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş’in ağzından çıkan bir cümle Çivril’in siyasetçilerini de yendi, Çivrillileri de yendi. Benim asıl kızdığım nokta da asıl burası. Ben zaten kadrolu bir okul müdürüyüm. Benim yerim yurdum belli. Ama burada sanki hiç kimse yok, Çivril dışından birisi burayı bir cümle ile yeniyor. Ben buna kızıyorum. Bu harekete Çivrilli siyasetçilerin bir şey dememesine göz yummasına kızıyorum. Benim tek hatam sendikaya itaat etmemem. Onların istediği şekilde davranmadım. Onların birkaç üyesi soruşturma geçirdi. Haksızlardı, ben haklının yanında durdum. Bütün suçum bu. Benim eğitim öğretimime bir şey diyemezler zaten” ifadelerini kullandı.

Arkadasında duran herkese teşekkür eden Ziya Kocakaplan “CHP Çivril İlçe Başkanı, Eğitim-Sen, diğer eğitim sendikalarının ilçe temsilcileri hep benim arkamda durdu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

genccivrilgazetesi.com

Etiketler :