İl Milli Eğitim Müdürlüğünde skandal atama! Sınavla kazanamadığı okula müdür oldu!

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde skandal atama! Sınavla kazanamadığı okula müdür oldu!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan okul müdürü atamasının usulsüz olduğu iddia edildi. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında ortaya atılan iddiaya göre, sınav kazanamayan bir öğretmen, skandal bir kararla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü olarak atandı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan usulsüz atama iddiaları, eğitim camiasında ciddi tartışmalara neden oldu. İddialara göre, sınavda başarısız olan bir öğretmen, skandal bir kararla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'ne atandı. Bu atama, sendika ve siyasetin inisiyatifiyle gerçekleştiği öne sürülüyor.

Olayın merkezinde, ..adında bir Şube Müdürü bulunuyor. Kadrosu Alaplı ve Çaycuma ilçelerinde olmasına rağmen, yaklaşık sekiz yıl boyunca Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmış olan .., geçici görevlendirmeyle Şube Müdürü olarak atanmış. Ancak, bu görevlendirmenin sona erdirilmesiyle birlikte, ...yaptığı atamalar da sorgulamaya açıldı.

.. 2021 yılında yaptığı en dikkat çekici atama ise, Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmen seçimi sınavında başarısız olan F. Y.'un Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü olarak atanması oldu. Bu atamanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan'ın müdahalesi bekleniyor. Bozkan'ın, ..'in görevini iptal etmesinin ardından, Y.'un da görevden alınarak hukuksuzluğa son vermesi umuluyor. Y.Y’un AY’un eşi olduğu AY’un da FY’un okula müdür olarak atandığı dönemde Eğitim Bir Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar’ın yardımcısı olduğu öğrenildi.

Bu durum, Zonguldak'ta eğitim camiası içinde memnuniyetle karşılandı. Ancak, Y'un hukuksuz atamasına henüz bir son verilmemiş olması, veli ve öğretmenler arasında rahatsızlık yaratıyor. İddialara göre Yurdakul, kendisini şikayet eden veli ve öğretmenlere mobbing uygulamakla suçlanıyor.

elmas67

Etiketler :