Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevi Mahmut Özer’e mi devredecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevi Mahmut Özer’e mi devredecek?
Seçimlerin ardından olası Kabine değişikliğinde Yusuf Tekin görevden alınacak mı? MEB'de 2.Mahmut dönemi yaşanır mı? 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçları ile birlikte kamuoyunda Kabine değişikliği olacağı yönünde bir beklenti oluştu.

Dün, Eski Bakan Mahmut Özer'in "Ordu Büyükşehir Belediyesini ben kazandım dediği" iddia edildiğini ve bunun üzerinden yeniden Milli Eğitim Bakanlığına hazırlandığını ve Kasım 2022 yılına ait bir haberi yeniden X Hesabında paylaşması bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etmiştik.

MEB'de 2.Mahmut Özer Dönemi Yaşanır Mı?
Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki olası bir Kabine Değişikliğinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınmasının gündemde olmadığını kesin bir şekilde ifade edebiliriz.

MEB'de yanlışlıklar yok mu? Bir çok yanlışlık var .
Özelikle Öğretmen ataması konusu mali bütçe ile ilgili bir konu olduğu için atama sayısı konusunda tüm sorumluluk Bakana ait değildir çünkü hangi Bakan istemiz ki kendi döneminde en yüksek atama sayısını almayı? Bakan Yusuf Tekin Mülakat konusunda geri adım atıp atamaların Mülakat ile yapılmayacağını açık bir şekilde ifade edip Cumhurbaşkanı tarafından Mülakat kaldırılacak sözünün yerine getirilmesinde öncülük etmesi gerekmektedir . Mebpersonel olarak aldığımız bilgilere göre kısa zaman içerisinde de bu yönde bir adım hızlı bir şekilde atılacak.

Sonuç olarak ise Bakan Tekin seçim sonrası sürecinden sonra yapacağı yönetici revizyonları ile Mülakat konusu başta olmak üzere , yönetici atama süreci, Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi konularda akılcı ve çözüme dayalı adımlar atarak yeni bir dönem başlatmalıdır.

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
27 Yorum