Şube müdürlerinin sorunlarının çözülmesi hakkında Milli Eğitim Bakanlığına resmi yazı

Şube müdürlerinin sorunlarının çözülmesi hakkında Milli Eğitim Bakanlığına resmi yazı
Eğitim-İş sendikası, şube müdürlerinin sorunlarını çözüme kavuşturacak düzenlemelerin yapılması ve mağduriyetin acilen giderilmesi hakkında Milli Eğitim Bakanlığına yazılı talepte bulundu.

EĞİTİMİŞ

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası

GENEL MERKEZİ

SAYI : 00/04/ …. 13.12.2023

KONU : Şube Müdürleri

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

ANKARA

İLGİ (a)-Eğitim-İş Genel Merkezi 19.02.2022 tarih ve 00/04/249 sayılı yazımız

(b)-Eğitim-İş Genel Merkezi 02.01.2023 tarih ve 00/04/16 sayılı yazımız

(c)-Eğitim-İş Genel Merkezi 02.01.2023 tarih ve 00/04/59 sayılı yazımız

(d)-MEB Personel Genel Müdürlüğü ,MEB Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Duyurusu 2023-Meb-Ekys Klavuzu

(e)-MEB Yükseköğretim Ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, görevde yükselme sınavı ile ataması yapılan İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde tüm okul ve kurumların iş ve işlemlerini mevzuata göre yürüten, her türlü iş ve işlemlerin sorumlusu şube müdürleridir. Buna rağmen şube müdürlerinin, son düzenlemelerde eğitim öğretim hizmetlerindeki yönetici ve öğretmenlerden daha düşük gelire düştükleri görülmektedir. Ayrıca özlük ve ekonomik hak kayıplarının yanında idari yetkileri de azaltılmıştır.

Bu konu ile ilgili;

İlgi(a) yazımız ile ekonomik, özlük ve idari sorunları ve çözüm önerileri,

İlgi(b) yazımız ile rotasyon bölgeleri düzenlenmesinde sorun yaşayan şube müdürlerimizin mağduriyetini,

İlgi(c) yazımız ile 76 madde kapsamında sınavsız, atama kriterlerine uymayan şube müdürlerinin atamalarının iptal edilmesini bakanlığınıza iletmiştik. Taleplerimizle ilgili bir düzenleme yapılmadığı gibi, yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili sendikamıza herhangi bir bilgide verilmemiştir.

Ayrıca; kariyer basamakları uzman-başöğretmenlik sınavlarına İlgi (d) yazı ile “ 2 B. Başvuru İşlemleri

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir...” denilerek sınava girmeleri engellenmektedir.

Bu engellerin yanında yurt dışında görevlendirmeleri de İlgi (e) yazı ile

“2.1. Başvuru Şartları

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 yıl hizmeti bulunmak,” denilerek sınava girmeleri engellenmektedir.

Yukarıda belirtilen sorunlar , ekonomik ve özlük hak kayıpları şube müdürlerinin konumunu ve yetkilerini tartışılır hale getirmiştir. Sorumluluğundaki eğitim çalışanlarının (okul yöneticisi, öğretmen ve teknik hizmetler) altında bir maaş alması işin doğasına , hiyerarşik yapıya da aykırıdır.

Eğitim-İş sendikası olarak; şube müdürlerinin sorunlarının çözülerek mağduriyetlerinin acilen giderilmesini bakanlığınızdan bekliyoruz. Konu ile ilgili yapılacak düzenlemelerle ilgili sendikamıza bildirilmesini talep ediyoruz.

Kadem ÖZBAY /Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum