28 Şubat mağduru öğretmen, SINAVSIZ şube müdürü mü oldu?

28 Şubat mağduru öğretmen, SINAVSIZ şube müdürü mü oldu?
28 Şubat Mağduru Gülşen Özer'in, Milli Eğitim Bakanlığında torpille yükseldiği öne sürüldü. Gülşen Özer'in görevde yükselmesinde, eşi Akşam Gazetesi Yazarı ve 24 TV'de moderatör Murat Özer'in etkisi oldu mu?

28 Şubat Mağduru Gülşen Özer'in Torpille MEB'de Yükseliş Hikayesi!

28 Şubat döneminde başörtüsü nedeniyle okuldan atılan Gülşen Özer, İstanbul Üniversitesi "Sosyoloji" bölümünde mezun olmasına çok kısa süre kala başlayan başörtü yasaklarına karşı direnen Gülşen Özer, okuldan mezun olmasının ardından öğretmen olarak atandığı aynı yıl görevinden ihraç edildi.

Kamuda başörtüsünün serbest kalmasıyla birlikte yeniden görevine dönen Gülşen Demirkol Özer, öğretmen olarak görevine başladı.

Şimdi yukarda görüldüğü gibi başörtüsü yüzünden bir mağduriyet var ve bu haksızlığa karşı çıktığı için hak ve hukuktan yana olduğundan ötürü yaşadığı mağduriyet sonrası hakkını alan bir öğretmen Gülşen Özer'in buraya kadar yaşadıklarını anlıyoruz ve kendisini takdir ediyoruz.

Peki, daha sonra ne oldu haksızlıklara karşı direnen Gülşen Özer öğretmen iken Bakan Mahmut Özer'in Milli Eğitim Bakanı olmasından sonra 21 Ağustos 2021 tarihinde kariyer basamaklarında olan sınavla ve mülakat ile kazanılan Şube Müdürlüğü Ünvanına kişiye özel bir atama şekli olan 76.Madde ataması ile her hangi bir sınava tabi olmadan atanmıştır.

Şimdi soruyoruz:

Hak ve hukuktan yana olan biri , başka insanların sınavı kazanmasına rağmen mülakatlardan elendiği ve şube müdürü olmadığı bir ünvana haksız bir şekilde atanmış olmuyor mu?

Dün başörtüsü konusunda yenen hakkı gibi bugün bu şekilde atandığında bu sınavı kazanan ve atanamayanların hakkına girmiş olmuyor mu?

Bu sorunun cevabını siz değerli okurlarımızın vicdanına bırakırken olayın devamında Bakan Yusuf Tekin'in göreve başlamasından sonra ise Gülşen Özer bu sefer İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına ataması yapıldı.

Yukarda görüldüğü gibi 28 Şubat Mağduru bir öğretmenin haklı mücadelesini överken devamında ise yükseliş şeklini eleştirdik çünkü haksızlığa uğrayan birinin aynı şekilde haksızlıkla bir yere gelmesi kadar yanlış bir durum yoktur.

Gülşen Özer'in Öğretmenlikten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yükseliş 28 Şubat Mağduru olmasından kaynaklanmadığını düşünüyoruz çünkü Gülşen Özer'in eşi hani şu seçim günü Ülke TV'de “Yeniden Refah’ı niye yazıyorsunuz ya, hangi ili, ilçeyi alabilecek, bir tane bile alabilecek mi yazıyorsunuz?” yorumu ile gündeme gelen Akşam Gazetesi Yazarı ,24 TV'de moderatör Murat Özer.

Şayet Gülşen Özer ,gazeteci Murat Özer'in eşi olmasaydı 76.Maddeden torpille Şube Müdürü devamında ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı yapılır mıydı?

28 Şubat Mağduru olan öğretmenlerin büyük çoğunluğu 76.Madde ile Şube Müdürü Mü Oldu? Sorusuna cevap bulursak yukardaki soruyu da cevaplamış oluruz.

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum