Okul müdürü, beyaz önlük için ölçülerini vermeyen öğretmene tuttanak mı tuttu?

Okul müdürü, beyaz önlük için ölçülerini vermeyen öğretmene tuttanak mı tuttu?
Eskişehir'de bir anaokulda öğretmen ile müdür arasında tartışma yaratan olay yaşandı! Beyaz önlük için beden ölçüsünü vermeyen öğretmen hakkında okul müdürünün tuttanak düzenlemeye çalıştığı iddia edildi.

İddia Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan'dan geldi. Şube Başkanı Alkan, Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu Müdürü’nün beyaz önlük için beden ölçüsünü vermeyen öğretmen ve aynı zamanda Eğitim Sen şube yöneticisi olan kişi hakkında tutanak tutmaya çalıştığını söyledi.

Bilindiği üzere Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir genelge yayımlayarak okullarda öğretmenlerin önlük giymeleri hususunda teşvik edilmesini istedi. Bunun üzerine MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere önlük hediye etme kararı aldı ve eğitimcilerden beden ölçülerini vermeleri istendi.

Beyaz önlük meselesine ilişkin konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Sayın Bakanımız bir icraat yapacaksa bu işe beyaz önlükle başlamasın. Beyaz önlük meselesine harcayacakları paraları öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek olarak harcasınlar. Bugün öğrencilerimiz okullara aç geliyor” dedi.

“VALİ MEHMET KILIÇLAR ANAOKULU MÜDÜRÜ TUTANAK TUTMAYA ÇALIŞIYOR”

Eğitim Sen olarak net bir duruş sergiledik. Önlük ölçülerimizi vermiyoruz. Aynı şekilde yetkilileri de uyarıyoruz. Suç işlemeyin.Şu an itibariyle soruşturma açılan yok ama haklarında tutanak tutmaya çalışan okul idareleri var. Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında, Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu Müdürü’nü açıktan deşifre de ediyorum. Müdür açıktan suç işliyor. Yöneticimizin olduğu okulda tutanak tutmaya çalışıyor. Bana buradan yazılı bir belge göstermek zorundalar. Bakanlıktan gelen bir belge göstermek zorundalar. Aksi taktirde bu keyfi uygulamalarla ben yaptım oldu anlayışına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

anadolugazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum