Okul müdürünün, okula SÜREKLİ geç gelmesi yasal mı?

Okul müdürünün, okula SÜREKLİ geç gelmesi yasal mı?
Memurlar plarformunda açılan konu başlığında, okul müdürünün mesai konusuna riayet etmemesi tartışıldı.

Okul müdürlerinin mesai saatleri hususunda yönetmelikte net bir ifadenin yer almaması, öğretmenler arasında tarışmalara neden olabiliyor.

İŞTE ÖĞRETMENLERİN, OKUL MÜDÜRÜNÜN GEÇ GELMESİNE GÖSTERDİKLERİ FARKLI GÖRÜŞLERİ....

- Odasının kapısına kendi numarasını yazın. Veliler onu arayıp sitem etsinler, belki utanır bu durumundan.

- Malesef arkaları sağlam ve hemen hemen hepsi mini padişahlar ...hiçbir ceza almıyorlar.

- Okul müdürü okulun dış yüzüdür sürekli okulda bulunmasına gerek yok. Okulla ilgili dışarda görüşür işbirliği yapar, ziyaretler yapar. Okulda koordinasyonu sağlar iş bölümü yapar ve takip eder. Bu sürecin içinde bulunmaz. İdari işleri müdür yardımcıları yapar, memur yapar.

- Müdür yardimcisinin okulda olmamasi bir şey eksiltmez ama müdür okulda yoksa her zaman bir seyler eksiktir. Müdur imzasi olmadan bir ögrenim belgesi bile veremezsin. Maalesef torpilli müdurler yapmalari gereken iş ve işlemlerin farkında değiller. Müdürlüğü gezip tozma şeklinde algılıyorlar.

- Bir müdürün dışarda ne işi olabilir ki? Sürekli işim var diyen de sallıyordur. MEM de ayda yılda bir toplantı olur. Onun dışında çok nadiren dışarda iş olur. Çalışıyoruz ve görüyoruz. Bu tarz müdürler, mutlaka şikayet edilmelidir.

- Okul şirket değil, ayrıca babasının çiftliği de değil. Öyle kafasına göre gelip gidemez. Arada sırada okulun işleri ile ilgili geç gelir erken gider, kendi şahsi işleri içinde olur amenna problem değil ama bu artık standart bir hal almışsa , sürekli aynı şeyi yapıyorsa konuşmanızda , müdürün gerekçesini dinlemenizde fayda var. Makul ve mantıklı bir gerekçe sunmazsa zaten sizin dikkatinizi çekecek kadar bu durumu suistimal ettiğini anlayacaktır. Okulun dış yüzüymüş vs vs yok öyle birşey hocam şirket mi yönetiyor da sürekli dışarda olsun. Devlet yöneten adamlar bile belli saatler içinde gelip gidiyor. Liyakat işte tam böyle şeyler olmasın ,devletin kurumlarını birileri babasının çiftliği sanmasın diye gerekli.

- Eğer müdür okulda çok bulunmuyorsa ve geç geliyorsa işini yardımcıları ile paylaştığındandır. Sabahları toplantı vs. olabilir ya da dış görüşmeleri yapıyordur. O yüzden kolay iş gibi görünse de müdürlük zor iştir.

memurlar.net

HABERİMİZLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.