110 bin yardımcı hizmetli çalışanı ilgilendiriyor! Sendika başkanı taleplerini açıkladı

110 bin yardımcı hizmetli çalışanı ilgilendiriyor! Sendika başkanı taleplerini açıkladı
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanının hizmet sınıfı değişikliğinin kamu zararı yaratmayacağına dikkat çekerek, kırmızı çizgimiz tepkisi gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, yardımcı hizmetler sınıfı personeline yönelik bir açıklama yaptı. Konuyu toplu sözleşme masasına da taşıdıklarına değinen Başkan Geylan, YHS Peroneline ilişkin şu ifadelerde bulundu...

YHS TALEBİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

YHS’lilerin kadro intibakının yapılması temel taleplerimizdendir. Kamudaki 110 bin civarındaki Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan meslektaşımızın yaptıkları işin niteliği ve eğitim durumlarına göre Genel İdare Hizmetle sınıfına alınması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

KAMUYA MALİYETİ YOK

110 bin meslektaşımız var, yaptıkları fiili işe ve eğitim durumlarına göre bu arkadaşlarımızın sınavsız şekilde bir defaya mahsus olmak üzere, Genel idare Hizmetleri Sınıfına kadro intibaklarının yapılması lazım. Bunun kamu maliyetine bir külfetide yok. Bunda neden imtina edildi, anlamış değiliz. Türkiye Kamu-Sen'in toplu sözleşme masasına taşıdığı kırmızı çizgilerden birtanesi de buydu. 110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan meslektaşlarımızın bir defaya mahsus şekilde, bir an önce kadro intibakının yapılmasında olmazsa olmaz gördüğümüzü belirtmek istiyorum.

NOT: HABERİMİZLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum