4 aylık enflasyon farkına göre 2024 Ocak memur maaş zammı ne kadar?

4 aylık enflasyon farkına göre 2024 Ocak memur maaş zammı ne kadar?
Memur ve emeklinin maaş zammı için gözlerin çevrildiği ekim enflasyon verileri açıklandı. Milyonlarca memur ve emekli ekim enflasyonunun belli olmasının ardından 4 aylık enflasyon farkının getirisine odaklandı.

Bilindiği üzere ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı yansıtılmaktadır. Peki, 4 aylık enflasyon farkına göre memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

Ekim ayında enflasyon TÜFE'de yüzde 3,43 artarken, yıllık bazda yüzde 61,36 oldu. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 29,41 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Ekim sonu itibarıyla bu rakam yüzde 22'yi aşmış durumda. Net rakam kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için durum farklı. Bu kapsamdaki emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında dört aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 29,41'lik zam imkanı doğdu. Yılın kalan iki ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek.

NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum