İnfaz ve Koruma Memurları için Kanun Teklifi TBMM'de

İnfaz ve Koruma Memurları için Kanun Teklifi TBMM'de
Son dakika haberine göre, infaz koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına geçirilmesi için kanun teklifi TBMM'de. Bu teklif, İKM personelinin özlük haklarında iyileştirmeyi hedeflemektedir.

İnfaz ve koruma memurları için Emniyet Hizmetleri Sınıfı Teklifi, TBMM'de. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İnfaz ve Koruma Memurlarının, emniyet hizmetleri sınıfına dahil edilmesiiçin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

CHP'li Gürer'in imzasını taşıyan kanun teklifinin genel gerekçesi ve maddeleri şu şekilde:

GENEL GEREKÇE

İnfaz koruma memurları, cezaevlerinde çalışan tutuklu ve hükümlülerle doğrudan ilgilenen ve sorunlarını idareye yansıtan görevlilerdir. Cezaevi yönetiminin izin ve talimatlarına göre çalışırlar. Hükümlülere yönelik cezaevi süreci sonrası topluma uyum çalışmalarında onların destekçisi olarak da çalışma yaparlar. Sözleşmeli ve kadrolu olarak istihdam edilen infaz koruma memurlarının özlük hakları düzenlenmesi mutlak ihtiyaçtır. Diğer emniyet mensupları ile aynı sınıfta olmalarına karşın aynı haklara sahip değildirler. Özlük haklan bu bağlamda yetersizlik içermektedir.

Aynca, cezaevlerinde iç güvenliği sağlamakla görevli olan infaz koruma memurları, özünde güvenlik olan bir işi icra etmelerine rağmen güvenlik hizmetleri sınıfında yer alamamakta olup kadrolun genel idari hizmetler sımft içinde bulunmaktadır. Yaşanan bu adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için infaz koruma memur kadrolun güvenlik hizmetleri sınıfına dahil edilmelidir.

MADDE gerekçeleri

MADDE 1- İnfaz koruma memurlarının güvenlik hizmeti sıfına dâhil edilmesi amaçlanmıştır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin birinci fıkrasının VII - EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI bendinin altında yer alan tanım, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu sınıf, özel kanunlarına göre infaz koruma memuru ve başmemuru, çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri, emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar."

MADDE 2 -Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum