Maaşlarda sürpriz gelişme: Memurlara enflasyon farkı açıklandı...

Maaşlarda sürpriz gelişme: Memurlara enflasyon farkı açıklandı...
Memurlara mart ayında enflasyon farkı oluştu mu? Memur ve emekli Mart 2024'de enflasyon farkı oluşup oluşmadığını araştırmaya başladı. Reuters ve Bloomberg HT mart ayı yeni enflasyon tahminine göre memur zammı için öncü veriler ortaya çıktı. İşte detaylar

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart ayı enflasyon anketini açıklamasının ardından Gazetememur.com'da memur maaşlarına yönelik değerlendirme yapıldı. Buna göre açıklanan anket sonuçlarında mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak. Dolayısıyla memurlar Mart'tan itibaren enflasyon farkına hak kazanacak.

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart enflasyon anketi sonucuna göre Mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak.

TÜİK Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında ise yüzde 4,53 enflasyon açıklamıştı.

- Mart enflasyonuna göre enflasyon farkı

Hesaplamaya göre, eğer Reuters ve Bloomberg HT'nin anket sonuçlarının gerçekleşmesi halinde 3 aylık kümülatif enflasyon yüzde 15,43 olacaktır.

Bu durumda Mart enflasyonu ile birlikte yarım puana yakın bir enflasyon farkı oluşacaktır.

- Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonu öngörüsüne göre zam hesabı

Merkez Bankasının Piyasa Katılımcıları Anketi Toplu Sonuçlarına Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82 oranındaki enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde enflasyon farkı daha da artacaktır. Nisan ve Mayıs tahminlerine göre kümülatif enflasyon yüzde 22,75 olacak, enflasyon farkı ise yüzde 6,7 olacaktır. Yüzde 6,7'ye Haziran ayı enflasyonu ve Temmuz ayındaki yüzde 10'luk toplu sözleşme zammı ilave edilecektir.

Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82, Haziran ayında yüzde 2 enflasyon olursa 1 Temmuz'daki enflasyon farkı dahil toplam zam oranı yüzde 19,75 olacaktır.

gazetememur.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum