Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması

Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerine yönelik 3600 ek gösterge düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek göstergenin ötelenmeden verilmesi gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Meclis'e sunulması beklenen 1. derecedeki memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında açıklama yaptı. Yalçın, 3600 ek göstergeye ilişkin önceki açıklamalarından farklı olarak, düzenlemenin sadece ek göstergeleri kapsamaması gerektiğini, tazminat yansıtma oranlarının da düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ali Yalçın: 1. dereceye yükselen kamu görevlisine 3600 ek göstergeyi vermek lazım

Lisans ve ön lisans mezunu, teknik hizmet sınıfında yer alan tekniker ve teknisyenlerin ek göstergelerinin 3600 ek göstergeye çıkarılması için gerek komisyon aşamasında geren genel kurul aşamasında adaletsizliği dile getirdiklerini vurgulayan Yalçın, "Sesimizin duyulması geç de olsa; adaletsizliğin görüldüğünü ve haksızlığın giderilmesi için doğru adımın atıldığını göstermiştir. 7. Dönem Toplu Sözleşme Toplantı Tutanağı ile 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek göstergeyi vermeyi kayıt altına alan hüküm karara yansıdı. Bunu ötelemeden harekete geçirmek ve birinci dereceye yükselen kamu görevlisine 3600 ek göstergeyi vermek lazım.

Tazminat yansıtma oranları açıklaması

Düzenleme, Sadece ek göstergeleri kapsamamalı, tazminat yansıtma oranlarının da adil ve makul bir seviyede düzenlenmesi gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

NOT: HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
42 Yorum