Memurlara ek ücret ve refah payı verilmesi, TBMM'ye taşındı

Memurlara ek ücret ve refah payı verilmesi, TBMM'ye taşındı
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, memurlara ek ücret ve refah payı verilmesini TBMM'ye taşıdıklarını söyledi. Genel Başkan Güney, ayrıca 3600 ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Kastamonu'da istişare toplantısında 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, memurlara ek ücret ve refah payı verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Güney'in memurlara yönelik ifaleri şöyle:

3600 ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

"Bizim Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak mücadelemizin temelinde 3600 ek göstergenin birinci dereceye gelen tüm memurlarımıza verildiği, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirildiği, 2008 öncesi ve sonrası emekli olanların haklarının düzenlendiği, çalışma barışının korunduğu bir çalışma hayatı yer almaktadır.

Türkiye Kamu-Sen'in yetkili olduğu 2011 yılında, en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,33 katı iken; Temmuz ayında yapılan zamlar dahil, şu an en düşük memur maaşı asgari ücretin 1,78 katına ancak gelebilmiştir. Eğer ki, Türkiye Kamu-Sen'in bıraktığı seviye korunmuş olsaydı, bugün en düşük memur maaşı 20.300 TL değil, 27-28.000 TL aralığında olacaktı. Masaya oturduğu 7 toplu sözleşmenin, üçünü yapısını bildiği halde, yapısı itibari ile kamu işverenin teklifinin üzerinde bir teklif onaylamayacak olan hakem kuruluna bırakan, sevk eden yetkili sendikanın memuru temsil edecek bilgisi, gücü, azmi ve niyeti yoktur, kalmamıştır.

Memurlara ek ücret ve refah payı verilmesi TBMM'de

Kamuda ücret adaletini zedeleyen, bölgesel farklılıkları göz ardı eden 666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin gözden geçirilmesi, memurlarımıza ek ücret ve refah payı verilmesi talebimizi de TBMM'ye taşıdık. Memurlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için refah payının verilmesi şarttır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum