Memurlara Heyecan Verici Haber: Maaşlarda Enflasyon Farkı Müjdesi Geldi!

Memurlara Heyecan Verici Haber: Maaşlarda Enflasyon Farkı Müjdesi Geldi!
Memur ve emeklilerin enflasyon farkı konusundaki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mart 2024 enflasyon rakamları açıklandı. Peki, 2024 Mart ayı enflasyon verileri memur zammı ve enflasyon farkı konularında hangi detayları içeriyor?

TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamları doğrultusunda memur ve emekliler zam hesaplamaları başlamış durumda. İşte son 3 aylık enflasyon farkı HESAPLAMA tablosu...

Memurlar, fark almaya hak kazandı

TÜİK, Mart ayı enflasyonunu beklentilerin altında yüzde 3,16 olarak açıkladı

2024 yılı aylar itibarıyla ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşmeler şöyle:

mart-enf.png

- Mart enflasyonuna göre enflasyon farkı

Yapılan hesaplamasına göre, 3 aylık kümülatif enflasyon yüzde 15,05 olacaktır.

Bu durumda Mart enflasyonuyla birlikte çok küçük bir oranda enflasyon farkı oluşacaktır.

- Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonu öngörüsüne göre zam hesabı

Merkez Bankasının Piyasa Katılımcıları Anketi Toplu Sonuçlarına Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82 oranındaki enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde enflasyon farkı daha da artacaktır.

Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82, Haziran ayında yüzde 2 enflasyon olursa 1 Temmuz'daki kümülatif enflasyon yüzde 24,78, enflasyon farkı yüzde 8,5 olacaktır. Toplu sözleşmeden gelen yüzde 10'luk zam ile birlikte Temmuz'daki toplam zam yüzde 19,35 olacaktır.

gazetememur.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum