Memurların 2024 gelir vergisi dilimleri hesaplandı!

Memurların 2024 gelir vergisi dilimleri hesaplandı!
2024 muhtemel gelir vergisi dilimleri tablosu açıklandı. Memurlara 2024 yılında ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tablosu nasıl hesaplanıyor? 2024 yılı için gelir vergisi dilimleri ve oranları nedir?

Her yıl memurların vergi dilimleri ve oranları Aralık ayı sonlarında Resmi Gazete’de yayınlamaktadır. Peki, 2024 yılı vergi dilimleri belli oldu mu? Yeni gelir vergisi dilimleri ne kadar oldu? İşte 2024 yılı kamu çalışanları ücret gelirlerinde uygulanacak muhtemel gelir vergisi tarifesi

2024 yılında geçerli olacak; gelir vergisi tarife dilimleri, damga vergileri, harçlar, cezalar, istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar Ekimden ekime 12 aylık ortalamalara göre üretici enflasyon oranı (Yİ-ÜFE) esas alınarak belirlenen yeniden değerleme oranına göre hesaplanıyor.

2023 yılı Ekim ayından 2022 yılı Ekim ayına 12 aylık ortalamalara göre üretici enflasyon oranı (Yİ-ÜFE) yüzde 58,46 olarak açıklandı. Bu oran, aynı zamanda 2023 yılı yeniden değerleme oranı olarak kabul ediliyor.

İlgili yasalarda, hangi tutarların yeniden değerleme oranında artırılacağı ve sıfırlama yöntemleri belirlenmiş durumda. Buna göre 2024 yılında geçerli olacak; gelir vergisi tarife dilimleri, damga vergileri, harçlar, cezalar, istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar yeniden değerleme oranını kullanarak hesaplanıyor. Ancak Cumhurbaşkanının bundan daha düşük ya da daha yüksek bir oran belirleme konusunda yetkisi olduğu da unutulmamalı.

2024 yılı için Gelir vergisi tarifesi

Gelir vergisi tarifesindeki gelir dilimleri, yeniden değerleme oranında artırıldığında 2024 yılı için geçerli olacak gelir vergisi tarifeleri aşağıdaki şekilde oluşuyor:

İşte ücret gelirleri için 2024'te uygulanması muhtemel gelir vergisi tarifesi

gelir-vergisi.png

2024 yılında uygulanacak gelir vergisi dilimleri resmi olarak 2023 yılının Aralık ayının sonuna doğru Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. Cumhurbaşkanlığınca, daha düşük ya da daha yüksek bir oran belirlenmez, gelir vergisi dilimleri yukarıdaki şekilde olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum