Önder Kahveci'den Çağrı: Yardımcı Hizmetler Sınıfına, GİH'de Kadro Verilmeli

Önder Kahveci'den Çağrı: Yardımcı Hizmetler Sınıfına, GİH'de Kadro Verilmeli
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin yaşadığı sorunları ve taleplerini gündeme taşıdı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sorunlarına çözüm üretilmesi ve tüm personelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfında kadroya geçirilmesi çağrısında bulundu.

Kahveci'nin yardımcı hizmetler sınıfı açıklamalarında şu ifadeler görüldü:


YARDIMCI HİZMETLİLER SORUNU ARTIK ÇÖZÜLMELİDİR

Kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin dolayında yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulunmaktadır. Bu çalışanlarımızın büyük çoğunluğu yüksekokul mezunudur ve pek çoğu kurumlarında memurlarla aynı görevi yürütmektedir. Bu çalışanlarımız da kamu görevlisi olduğu halde, bir türlü açılmayan görevde yükselme sınavları nedeniyle eğitim durumlarına uygun kadrolara yükselme imkânı bulamamaktadır.

Yardımcı hizmetlilerimizin yer değiştirme hakkı da kısıtlıdır. Kamuda en düşük ücretli kesim olan yardımcı hizmetler sınıfı personelin mağduriyetini gidermenin en uygun yolu bu çalışanlarımızın yaptıkları işlere ve eğitim seviyelerine uygun görevlerin bulunduğu genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeleridir.

Daha önce toplu sözleşme görüşmelerinde ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda bu yönde önemli gelişmeler kaydetmiştik. Ancak sonrasında yetkililerin olumsuz tavırlarıyla karşılaştık.

YHS Personeli Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Alınmalı

Kamu bütçesine yük teşkil etmeyecek olan bu talebimizin hayata geçirilmesi ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınması yüzbinlerce vatandaşımızın yüzünü güldürecek, kamuda kariyer ilkesinin hayat bulmasını sağlayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen olarak yardımcı hizmetli personelimizin haklı taleplerinin daima takipçisiyiz, bu sorun çözülünceye kadar mücadele etmeye kararlıyız.

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
24 Yorum