Türkiye Kamu Sen'den, 3600 ek göstergede gündem yaratacak açıklama: Acilen TBMM gündemine taşınmalıdır!

Türkiye Kamu Sen'den, 3600 ek göstergede gündem yaratacak açıklama: Acilen TBMM gündemine taşınmalıdır!
Kamu- Sen birinci dereceye yükselmiş memurların heyecanla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin yerel seçimler öncesi yasalaşması önerisinde bulundu.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarını yakından etkileyecek 3600 ek göstergesi hakkında gündem yartacak açıklamalarda bulundu. Kahveci, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesinin vakit kaybetmeden Meclis'e getirilmesini istedi.

Kahvecinin, tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge çağrısında şu ifadelerde bulundu.

BİRİNCİ DERECEYE GELEN TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGELERİ 3600’E YÜKSELTİLMELİ

Bununla birlikte yine geçtiğimiz yıl sayın Cumhurbaşkanımızın da söz verdiği, birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusu da henüz hayata geçirilmiş değildir.

Ek gösterge bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahiptir.

Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanımızın sözünün hayata geçirilmesini beklemektedir.

Hatırlanacağı gibi 2023 yılında yürürlüğe giren uygulama ile kamu görevlilerinin ek gösterge sorunu büyük ölçüde çözülmüş iken o dönemdeki ikazlarımızın karşılık bulmaması nedeniyle 1. dereceye gelen memurlarımız açısından bir haksızlık ortaya çıkmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkilileri de genel seçimler öncesinde bu durumun düzeltileceğine ve birinci dereceye gelmiş tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğine dair taahhütte bulunmuştu.

Hatta dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu hakkındaki kanun teklifinin hazır olduğunu belirtmişti. Ne var ki, bugüne kadar bu yönde atılmış herhangi bir adım olmadığını görmekteyiz.

Yerel seçim öncesi 3600 ek gösterge Meclis'e gelmeli

Devlette devamlılık esastır. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimler öncesinde verdiği sözün gereği yerine getirilmeli, önceki çalışma Bakanı döneminde hazırlanan teklif, vakit geçirilmeden TBMM gündemine taşınmalıdır.

Yerel seçime sayılı günler kala TBMM, çalışmalarına ara vermeden önce ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi adına atılacak en önemli adım ek gösterge konusudur.

Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek bu konu çözüme kavuşturulmalıdır. Hepimizin bildiği gibi memur emeklileri, ülkemizin en mağdur kesimidir.

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum