Sağlık Bakanlığı, 27 bin kişilik dev personel alım ilanı yayımlandı: İşte branş göre kontenjanlar dağılımı...

Sağlık Bakanlığı, 27 bin kişilik dev personel alım ilanı yayımlandı: İşte branş göre kontenjanlar dağılımı...
Sağlık Bakanlığı, 27 bin personel alım ilanında atamaların KPSS sonuçlarına göre ve başvuruların 21-28 Şubat tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. İşte resmi gazetede yayımlanan 27 bin personel alımına dair kontenjan dağılımı ve diğer tüm detaylar..

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığına 2 bini ebe ve 15 bini hemşire olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylar, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapabilecek olup, başvuru şartları, personel dağılımı ve branşlara ait detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığından:

1. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 27.000 sözleşmeli personel Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacaktır.

2. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

3. Adaylar tercihlerini 21 Şubat 2024 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

4. Sözleşmeli personel pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum