8 Aydır Atama Bekleyen Sağlıkçılar Perişan Oldu

8 Aydır Atama Bekleyen Sağlıkçılar Perişan Oldu
Sağlık Bakanlığı en son 2017 Haziran ayında yaptığı 12.500 tane yardımcı sağlık personeli alımı dışında  herhangi bir alım yapmadı.

Sağlık Bakanlığı en son 2017 Haziran ayında yaptığı 12.500 tane yardımcı sağlık personeli alımı dışında  herhangi bir alım yapmadı.

Recep Akdağ ın kabine de ki revizyon dan önce olan ek 5000 kadro talebi ise Recep Akdağ ın yerine Ahmet Demircan gelince o günkü şartlarda gerçekleşmedi. Bu durum atama bekleyen 470.000 diplomalı sağlıkçıların moralini bozdu. Seslerini twitter da gündem olarak  basın açıklaması yaparak veya meclis te bulunan milletvekillerine sosyal medyadan yazarak duyurmaya çalışıyorlar.

2018 e sağlık Bakanlığı na bütçeden alınması planlanan 27.000 yardımcı sağlık personeli alımıda hala gerçekleşmedi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Nisan ayını işaret ederek yaklaşık 8 aydır atama bekleyen insanları ve ailelerini üzüyor. Sağlık Bakanlığı nın planlamasında 27.000 lik alımın 3 e bölünerek Nisan Haziran ve Eylül ekim gibi yapılması planlanıyor fakat bu aylardır atama bekleyen sağlıkçıların istediği bir şey değil.

Atama bekleyen 470.000 sağlıkçı genç Bakanlığın Şubat ayında 20.000 alım yapılmasını istiyor. Sağlık Bakanlığının planladığı gibi alımlar 3 e bölünürse tercih veren birisi güvenlik soruşturması tamamlanmadan bakanlığın tekrar çıktığı olası bir alımda sözleşme imzalamadığı için bir daha tercih verebilecek. Böyle bir durumda atama bekleyen 470.000 sağlıkçının istediği bir şey değil. Sağlık Bakanlığının 8 aydır atama bekleyen gençleri sevindirecek adımı en kısa zamanda atmasını bekliyoruz

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.